HockeyNews
PLUS

Sportchefen kliver av – byter sida

(5709) Grums
Stay-Live Skövde

Publicerad: 24 februari 2020

FacebookXWhatsApp

Under två säsonger har han varit en betydande del i att förvandla Grums från mittenlag till Allettan-utmanare, men nu väljer sportchefen Robin Forslund att kliva av från sin post. För att istället satsa på att bli domare.
– I dömningen finns en potential att kunna klättra, säger han till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Robin Forslund var som spelare med och lyfte Grums från division 2 till Hockeyettan säsongen 16/17 och avslutade efter det karriären för att sakta men säkert fasas in som sportchef i klubben. Men efter två och ett halvt år på posten är den karriären över.

Nu ska 27-åringen lägga allt krut på att bli domare istället.

– Jag har hållit på i drygt ett år. Jag blev tipsad av både Wolmer Edqvist, han är ju från Grums, och Anders Sandahl som dömer mycket i allsvenskan, jag hade dömt nån match de hade sett för något år sedan och de sa satsa på dömningen vi tror du skulle kunna vara bra, förklarar han.

– Det har jag väl gjort nu och fick frågan lite mer konkret, vill du satsa på dömnigen då funkar det inte att vara sportchef i division 1 och förhoppningsvis döma i division 1 redan nästa år.

Det är ett beslut som vuxit fram och laget fick veta redan kring jul att sportchefen skulle kliva av efter säsongen.

– Det är väl det jag har känt hela det här året egentligen att det är dömning jag tycker är roligast. Det har varit jättekul att vara sportchef också, men precis som spelarna tjänar man inte några större pengar, utan man gör det för att det är kul och för att man har ett hjärta för klubben. I dömningen finns en potential att kunna klättra.

Så målet är SHL?
– SHL är väl en dröm naturligtvis, sen är det jättetufft, det finns många duktiga domare i Sverige, men jag ska ge det ett försök. Det finns en väg att vandra och är man duktig kan det nog gå hyfsat fort. Jag har fått bra feedback från spelarna och det var inte så många år sedan jag slutade spela själv. Daniel Wessner är en jag kollar mycket på.

– Det ska bli skitkul att ge det ett helhjärtat försök, det blir division 2 till att börja med och de har väl inte nämnt rätt upp och ner att jag kommer få döma division 1 nästa år men jag tror det finns chans att kunna få döma några matcher i alla fall.


Stolt över prestationen
I Grums lämnar han efter två säsonger där han i allra högsta grad varit delaktig i att ta laget från att vara en anonym klubb i ingenmansland till att vara ett gäng som gjort positivt avtryck i Allettan två säsonger i rad.

– Jag är jättestolt över det jag och laget har presterat, jag tycker att vi har satt en tydlig struktur i vad vi vill ha. Jag kom väl in och sa att ska vi spela i division 1 måste vi vara unga och hungriga, det funkar inte att ha massa gamla spelare.

– Det första jag gjorde, det var ett jobbigt samtal, men jag var tvungen att säga till Henric Höglund att du är för gammal, vi kommer satsa på yngre spelare. Sen var han en duktig spelare och gjorde väl mest mål i laget, men jag ville ändra lite ansiktet för Grums och ha de här unga ambitiösa spelarna som kan flyga om två, tre år. Det har vi ju lite konkreta bevis på här med Pelle Hedlund i år eller Lukas Söderlund förr året och vi får väl se vad som händer med Jesper Norbäck.

Nu blir det istället en annan gammal Grums-spelare, Stefan Thellberg, som tar över på positionen som sportchef och Forslund tror på fortsatt framgång för föreningen.

– Om vi ska sätta fingret på det så var vi för beroende av en förstafemma och när de inte presterade hade vi inga andra som täckte upp. De kommer jobba på i år att kanske ha två vassa kedjor, en gnetarkedja i tredje och juniorkedja i i fjärde.

– Nu fick vi lite pengar när vi sålde spelare här och det har jag sagt till vår ordförande att jag tycker att de pengarna ska läggas på nästa års lönebudget så att man kanske kan öka den en liten del. Sen går det inte att jämföra med Mariestad och Skövde som tjänar bra och Borlänge till viss del också, men så är det.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)