HockeyNews
PLUS

Efter succén i Montreal – topplaget knyter till sig ryske stjärnan

(12793) Ilja
Bildbyrån

Publicerad: 24 februari 2020

FacebookXWhatsApp

Innan jul var Ilya Kovaltjuk utfryst och iskall i Los Angeles Kings. Men efter 13 poäng på 22 matcher i Montreal Canadiens har Washington Capitals fått upp ögonen för 36-åringen. Under söndagsnatten trejdades Kovaltjuk till topplaget och gör därmed sin landsman Alexander Ovetjkin sällskap i jakten på en Stanley Cup-titel.

I början av på året plockade Montreal Canadiens in en iskall Ilya Kovaljuk, som så långt in på säsongen hade haft det blytungt i Los Angeles Kings. 

Men flytten till Kanada blev ett lyft för Kovaltjuk, som skrev på ett avtal över ett år med Montreal. På 22 matcher har den 36-årige veteranforwarden gjort stor poängsuccé, sex mål och sju assist och levt upp till sitt gamla rykte.

Nu har Ilja Kovaltjuk trejdats till Washington Capitals som går för Stanley Cup-titeln den här säsongen. I dealen med Kovaltjuk ingick ett tredjerunda-val i draften 2020 som Washington nu bytt bort till Montreal.

Ilya Kovaltjuk blir nu lagkamrat med landsmannen,  34-årige målmaskinen Alexander Ovetjkin. 

***

Det gjorde även andra intressanta övergångar under natten. Bland annat har Edmonton Oilers plockat in Detroit-backen Mike Green. 34-åringen är en habil poängback, men har haft det tungt i bottenlaget Detroit. Nu kanske han kan få en nytändning. I motsatt riktning går forwarden Kyle Bordziak.

Tampa Bay Lightning har värvat free agent-backen Zach Bogosian. 29-åringen har spelat de fem senaste åren i Buffalo Sabres.

  LÄS MER: NHL-svepet: Målsuccé och jubileum för Hagelin - första nollan för svenske rookiekeepern

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)