HockeyNews
PLUS

Ändrade framtidsplaner för backtalangen: ”Kom som en chock”

(12778) Axel Andersson
Maxim Thore/Bildbyrån

Publicerad: 23 februari 2020

FacebookXWhatsApp

Under fredagen fick svenske backtalangen Axel Andersson beskedet att han inte längre tillhör Boston Bruins organisation.
Efter en bytesaffär finns nu framtiden istället i södra Kalifornien och för HockeyNews.se berättar 20-åringen om hur snabbt ens planer kan förändras i hockey.

Moncton är en ort på omkring 85 000 invånare i den kanadensiska provinsen New Brunswick. Staden är även hem åt juniorhockeylaget Moncton Wildcats i kanadensiska QMJHL. Hit tog Axel Andersson sitt pick och pack i oktober med förhoppningen att senare ta en plats i Boston Bruins organisation. Knappt ett halvår senare kom beskedet att han blivit bortbytt till Anaheim Ducks.

– Det kom som en chock. Man har som ingen aning om vad som händer på businessidan av spelet och helt plötsligt kommer ett samtal om att man blivit trejdad, säger Andersson till HockeyNews.

Den förre Djurgårdstalangen, med rötter i lilla Järna utanför Södertälje, berättar att han varit i kontakt med Anaheims utvecklingsstab och fått positiv respons.

– De introducerade sig själva och sådär och sa att de tyckte jag skulle fortsätta köra på det spåret jag är på. Jag gillar verkligen Boston, men jag tror det kommer bli bra i Anaheim med, berättar backtalangen.

Och han ser även klara fördelar med att byta klimat från kalla New Brunswick till ett något varmare Kalifornien.

– Det låter ju ganska skönt att gå till arenan i flip-flops mellan palmträden. Så det blir ju lite annat, särskilt för en svensk.

I organisationen finns redan en hel del svenskar, däribland målvaktslöftet Olle Eriksson Ek som redan hört av sig och välkomnat honom till klubben. Dessutom finns sedan tidigare även Anderssons nuvarande lagkamrat i Moncton, Benoit-Olivier Groulx.

– Vi hördes av direkt, och han tyckte det var riktigt roligt. Vi är bra polare och kommer bra överens så det känns väldigt bra.

Wildcats leder för närvarande sin division i QMJHL, har redan nu säkrat en plats i slutspel och är ett av topplagen när man räknar ihop samtliga tre kanadensiska juniorligor. För egen del tycker Andersson att anpassningen till Nordamerika flutit på ganska smärtfritt.

– Det har gått helt ok. Spelet har känts väldigt bra ända från start, det är väl att jag kanske önskar att jag fått ut lite mer offensivt.

Hur gör ni för att hålla motivationen och spelet uppe i ett läge där ni redan nu är klara för slutspel?

– Vi snackar mycket om att förbereda oss inför slutspel och få alla bitar att falla på plats lagom tills vi är där. Så det är mycket att hålla spelet uppe och ta ytterligare kliv. Vi går för att vinna alltihop.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)