Nu kände man igen höstens Örebro – vilken viljeinsats mot DIF!


22 februari 2020

Välkomna tillbaka in i kvartsfinalracet, Örebro!

Undrade just vad ni har pysslat med den senaste tiden.


SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Det var mycket Örebro under hösten. Då var närkingarna med och slogs i den absoluta toppen i SHL.


Och om man nu efter 44 omgångar delar in säsongen i två halvor, så kan man konstatera att det var bättre förr för Örebro.


Efter 22 omgångar låg Örebro fyra i SHL och hade tagit 43 poäng. Niklas Erikssons lag hade då åtta poäng ner till Skellefteå som låg sjua och var under kvartsfinalstrecket.


Den senaste tiden har varit en tyngre period att stappla sig igenom. Inför mötet med Djurgården, en kritisk match för Örebro för att haka på i kampen om biljetterna till SM-kvarten, så hade Örebro fyra raka förluster och bara en vinst på de åtta senaste.


##Mot Djurgården kände man igen Örebro som lag.


I första perioden var hemmalaget i Behrn arena obarmhärtigt effektivt. Dels när Daniel Muzito-Bagenda piskade in 1–0 i bortre krysset efter att vaket ha snappat upp en adresslös puck från Djurgårdsbacken Robin Norell.


Dels när backen Jonathan Andersson även han alert surfade in på en andravåg och vispade in en retur i krysset bakom Djurgårdsmålvakten Karri Rämö till 2–0.


Örebro ville mer och tryckte sig gång på gång in mot Djurgårdsmålet och det gav utdelning.


Och Jonathan Andersson har jag gillat ända sedan AIK-tiden och i Örebro har han utvecklats ytterligare. Han lever mycket på sin rörlighet och har förmågan att känna av när det för honom som back är läge att trycka på lite extra i defensiven och när det är bättre att avstå.


Mot Djurgården gjorde han både ett vackert 2–0 och ett väldigt snyggt 4–1 när han direktsköt utan att ta i för mycket utan med precis rätt hårdhet.


Den 26-årige östgöten fördubblade faktiskt sin målskörd och har gjort tre av sina fyra mål på de tre senaste matcherna. Fyra mål i SHL är ett personligt målrekord under en säsong. Men nu får Jonathan Andersson ursäkta.


Örebro har levt mycket på att Tre Kronor-forwarden Mathias Bromé och hans kedja med Ryan Stoa och Shane Harper har varit så vass den här säsongen.

Det tog lite tid även mot Djurgården, men visst fick coachen Niklas Eriksson även se den trion komma igång med mål- och poängproduktionen.


Harper sköt 3–0 och Bromé utnyttjade sin fräckhet och fart när han snodde åt sig pucken, åkte sig loss och hängde dit 5–1-pucken i den tredje perioden. Där och då tog matchen i praktiken slut. Bromé hade haft elva mållösa matcher, så hans 15:e satte nog rätt skönt...


Mathias Bromé gör mål igen – och Örebro vinner. Foto: Bildbyrån.


Örebros stjärnkedja hade på de fem senaste matcherna inte fått ihop mer än två mål, så att både Harper och Bromé spände musklerna och sköt Örebro tillbaka in i SM-kvartskampen var oerhört välbehövligt.


Djurgården gjorde en plattmatch mot Örebro och det kostade, åtminstone tillfälligt, en topp sex-placering. Djurgården har tolv (!) raka hemmasegrar, men nu tre bortaförluster i sträck.


##Djurgården har inte samma jävlar anamma borta som hemma. Det är så det ser ut.


Tabellen är sanslöst spännande med åtta omgångar kvar.


Luleå lär väl bli seriesegrare 2020, men från tvåan Färjestad ner till åttan Örebro skiljer det bara sex poäng.


Femman Frölunda, sexan HV71 och sjuan Djurgården har alla 74 poäng och Örebro är med sin 5–2-seger bara en poäng bakom den trion.

Love it!