Zibanejad om Henke: "Tufft att se honom i den situationen"


20 februari 2020

CHICAGO. Med Henrik Lundqvist på bänken i natt så kunde New York Rangers säkra sin femte seger på sex senaste matcherna – Mika Zibanejad levererade fyra nya poäng på bortaplan i Chicago.

Klockan tickar inför deadline för övergångar och för första gången är kungens framtid oklar.

– Ja, det är tufft att han är i den situationen som uppstått. Sen vill man inte prata om det allt för mycket utan det är hans sak men det är självklart tråkigt, säger Zibanejad till HockeyNews.se.New York Rangers är inne i en positiv trend just nu och nattens seger mot Chicago på bortaplan var den femte på sex senaste matcherna.

Mika Zibanejad stod för ett mål och tre assist i matchen och är nu uppe i 56 poäng (26+30) på 46 spelade matcher.

Men det som står i fokus just nu är deadline för övergångar i ligan som närmar sig och New York Rangers har ett flertal pjäser som kan hamna i nya klubbar när som helst.

Kedjekamraten Chris Kreider är en av dom.

– Man har varit med om några såna här tidigare men det gör det inte enklare. Det är en sån situation som händer alla lag och man tvingas gå igenom det och det är tufft självklart när det handlar om nära polare och även kedjekamrater. Men än så länge är han här och man får försöka hålla det positivt. Det har gått jättebra nu sista tiden också så vi har något bra på gång och kan förhoppningsvis fortsätta så, säger Zibanejad när HockeyNews.se träffar honom i bortalagets omklädningsrum i United Center.

Efter alla år i Rangers så är det här första gången som Kung Henriks framtid i New York är uppe för diskussion – Lundqvist har varit backup sista tiden och kommer inte få allt för många chanser att vinna Stanley Cup innan karriären är över.

Om Lundqvist flyttas innan deadline kommer vi få ett svar på inom några dagar.

– Ja, det är tufft att se att han är i den situationen som uppstått. Sen vill man inte prata om det för mycket utan det är hans sak men självklart tråkigt. Sen får vi se vad som händer här nu, säger Zibanejad.