HockeyNews
PLUS

Utlånade IKO-talangen om Björklöven: "Vibbar från förra året"

(12706) kollage måndag
Bildbyrån/Montage

Publicerad: 19 februari 2020

FacebookXWhatsApp

Första hela säsongen i SHL har varit lärorik, men också tuff och skadefylld för Oskarshamnstalangen Filip Sveningsson som är utlånad till Tingsryd där han vill göra skillnad.

– Det här är det bästa för mig, säger 20-åringen till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Förra säsongen kom han som in som en virvelvind i Oskarshamn och var med på lagets resa från Hockeyallsvenskan till SHL där det också blev 27 poäng (15+12) på 43 matcher. Lägg till JVM-spel på kontot så förstår ni att det var en lyckad säsong för unge forwarden Filip Sveningsson.

Debutsäsongen i SHL har inte varit lika glimrande för Sveningsson som drog en baksida (lår) i samband med en SHL-match mot Djurgården i oktober och blev borta i två månader. Han var tillbaka runt jul, men har haft svårt att ta en fast plats i laget med tillräcklig istid för en lirare på på väg upp i karriären.

– Det har inte blivit någon kontinuitet. Jag spelade rätt mycket i början av säsongen och tycker att jag spelade bra hockey då, men jag fick ingen direkt utdelning. Sedan tar det en tid att vänja vid SHL med allt vad det innebär, säger Filip Sveningsson till HockeyNews.se.

Efter att även ha fått fått suttit på bänken en del den sista tiden så begärde Filip Sveningsson till slut att bli utlånad före deadlineday. Tingsryds AIF, som både slåss för att säkra nytt kontrakt i Hockeyallsvenskan, som att nå en slutspelsplats, blev klubben som lånade in 20-åringen.

– Det var jag själv som ville det. Efter skadan blev det mindre speltid i IKO och jag har inte riktigt fått chansen att visa upp mig. Det har varit mycket med tränarebyten och så vidare. Jag har haft många bollar i luften och jag är inte lastgammal. Det här var det bästa för mig. Just nu är allt fokus på Tingsryd, säger Sveningsson om utlåningen.

Filip Sveningsson säsong ska göra skillnad i Tingsryd i de avslutande matcherna i Hockeyallsvenskan. Foto: Bildbyrån

Sveningsson, som kan kallas tillbaka av Oskarshamn om behov uppstår, har hunnit spela två matcher med Tingsryd. Det blev mål direkt i debuten mot Västervik där poängtörstande Tingsryd vann med 5–1. Desto tuffare blev det i den andra matchen, borta mot Björklöven. Den överlägsna serieledaren vann med 5–2 efter att ha avgjort matchen i den tredje perioden.

– Jag får faktiskt lite vibbar av förra året när det gäller Björklöven. De känns som att de är lika bra som vi var i Oskarshamn. Ett spelskickligt lag som har en vass offensiv, säger Filip Sveningsson.

I Tingsryd har den Calgary Flames-draftade forwarden bildad lina med Oskar Stål-Lyrenäs och Joachim Nermark.

– Två skickliga grabbar och jag känner att vi får bättre och bättre kemi för varje match. Jag har blivit väl omhändertagen i Tingsryd och det är jättekul att få spela mycket igen. Jag känner dock att jag kan spela bättre och det ska jag visa framöver.

För Tingsryd väntar en häftig sexpoängsmatch hemma mot Mora på onsdagskvällen. Inför matchen är formsvaga Mora,  som just nu innehar den åttonde och sista slutspelsplatsen, tre poäng före Tingsryd på elfteplatsen med sex matcher kvar att spela. Det småländska laget har bra slagläge i kväll då Mora har 2–13 på sina två senaste matcher efter storförluster mot både Kristianstad och Vita Hästen.

– Sådana matcher kan hända ibland och jag tror Mora är på gång igen. Det känns som att det här en match som kan sluta precis hur som helst. Det ska bara bli kul, jag spelar bättre när det en extra press på en, säger Filip Sveningsson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)