SHL-svepet: Sekunddrama, övertidsdramatik och heta känslor

Det bjöds på sekunddramatik, övertidsdramatik och heta känslor runt om i SHL-arenorna denna kväll när en full omgång spelades.
Här är en genomgång av kvällens alla matcher.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey

Växjö Lakers–HV71 5–1 (2–1, 3–0, 0–0)

Mål, Växjö: Richard Gynge 2, Erik Josefsson, Linus Högberg, Ilari Melart, Roman Horak
Mål, HV: Johannes Kinnvall

Brynäs IF–Linköping HC 2–3 (0–0, 1–0, 1–2, 0–1) efter förlängning

Mål, Brynäs: Greg Scott, Marcus Björk
Mål, LHC: Sam Lofquist 2, Jonas Holös

Frölunda HC–IK Oskarshamn 5–1 (2–0, 1–0, 2–1)

Mål, FHC: Patrik Carlsson 2, Joel Mustonen, Brandon Gormley, Samuel Fagemo
Mål, IKO: Tyler Kelleher

Det går fortsatt tungt för Oskarshamn efter tränarbytet där "Perra" Johnsson kom in istället för Håkan Åhlund. Inför dagens möte med Frölunda hade man inkasserat fyra raka förluster och under tisdagen kom den femte. Oskarshamn hade inte mycket att sätta emot Frölundas offensiv där hemmalaget var stekheta när lägena dök upp. Drygt sex minuter in i tredje perioden kunde Samuel Fagemo göra sitt elfte mål för säsongen när han hittade rätt i numerärt överläge, ett mål som innebar 5–0 till Frölunda och matchen var sedan en tid över.

Oskarshamns Tyler Kelleher kunde göra sitt tolfte för säsongen, ett mål som var av mer akademisk karaktär.

Luleå Hockey–Malmö IF 4–3 (1–0, 1–3, 2–0)

Mål, LHF: Jack Connolly 2, Petter Emanuelsson, Erik Gustafsson
Mål, MIF: Henrik Hetta, Adam Brodecki, Emil Sylvegård

Det svängde rejält i Coop Norrbotten arena denna tisdagskväll där hemmalaget tog ledningen redan efter drygt två minuters spel av den första perioden när Jack Connolly gjorde sitt första för kvällen. Malmö kunde kvittera genom Henrik Hetta sex minuter in i andra perioden innan Connolly slog till igen i numerärt överläge, men bara minuten senare kunde Adam Brodecki kvittera igen. Och fem minuter senare såg Emil Sylvegård till att ge Malmö ledningen, en ledning som stod sig till periodvilan inför tredje perioden.

En ledning som stod sig tills det att det återstod mindre än två minuter kvar att spela av matchen. Då kunde nämligen Petter Emanuelsson kvittera när Luleå tagit ut målvakten i jakten på en kvittering. Och Luleå nöjde sig inte där. När bara sju sekunder återstod att spela av perioden kunde lagkaptenen Erik Gustafsson göra 4–3 för att skjuta segern till hemmalaget.

Örebro Hockey–Färjestad BK 3–4 (1–0, 0–1, 2–2, 0–1) efter förlängning

Mål, ÖHK: Joonas Rask, Daniel Muzito Bagenda, Robin Kovacs
Mål, FBK: Jonathon Blum, Michael Latta, Sebastian Erixon, Gustav Rydahl

I Behrn arena var det lika på ett efter två spelade perioder där Örebro tagit ledningen i första perioden och Färjestad kvitterat i den andra. Desto händelserikare blev det däremot i den tredje perioden. Inom loppet av sex och en halv minut kom lagen att göra två mål vardera där det var Örebro som tog ledningen genom Daniel Muzito Bagenda innan Färjestad kvitterade tre minuter senare. Två minuter efter Michael Lattas kvitteringsmål återtog Örebro ledningen när Robin Kovacs gjorde sitt andra mål i Örebrotröjan, bara för att knappa minuten senare får se Sebastian Erixon hitta ena krysset bakom Dominik Furch.

Erixons mål tog matchen till förlängning där det var gästerna som drog det längsta strået när Gustav Rydahl krutade in 4–3 precis efter att Örebro klarat av spel i numerärt underläge och satte punkt på en match som bjöd på en hel del griniga situationer.

Skellefteå AIK–Djurgårdens IF 3–0 (2–0, 1–0, 0–0)

Mål, SAIK: Linus Lindström, Adam Pettersson, Niclas Burström

I Skellefteå var det ett möte mellan två inför matchen starka målvakter där Gustaf Lindvall och Niklas Svedberg ställdes mot varandra. En duell som Lindvall skulle komma att gå segrande ur. Djurgården vann skotten med 28–22 men det var Skellefteå som gjorde matchens alla mål. Linus Lindström inledde målskyttet i numerärt underläge när Arvid Lundberg satt i utvisningsbåset när drygt elva minuter var spelat av första perioden. Adam Pettersson kunde sedan utöka till 2–0 fem minuter senare och Niclas Burström ökade på till 3–0 bara två minuter in i tredje perioden.

Djurgården vann skotten med 12–4 i tredje perioden i jakten på att komma närmare hemmalaget men de lyckades aldrig överlista Lindvall som kunde lägga in ytterligare en hållen nolla på sitt cv.

Leksands IF–Rögle BK 2–5 (1–1, 1–1, 0–3)

Mål, LIF: Sebastian Wännström, Mattias Ritola
Mål, RBK: Ted Brithén 3, Taylor Matson, Dominik Bokk

Sedan Ulf Samuelsson tog över hade Leksand inte släppt in något mål när motståndarna fått chansen i numerärt överläge, något som tidigare under säsongen varit ett stort problem för jumbon. Men mot Rögle tog den sviten slut. Två gånger om hittade nämligen gästerna från Ängelholm rätt bakom Janne Juvonen i Leksandsmålet när en leksing satt i utvisningsbåset. Innan Ted Brithén kvitterade drygt sex minuter in i andra perioden hade Leksand hunnit med att vända ett tidigt 0–1-underläge till ledning 2–1, men Brithéns mål följdes sedan upp av Dominik Bokk som även han hittade rätt i numerärt underläge drygt fem minuter in i tredje perioden.

Leksand hämtade sig sedan aldrig från underläget utan Brithén kunde stänga tillställningen med sitta andra mål när sex minuter återstod. Brithén fullbordade sedan sitt hattrick när han la in pucken i ett tomt Leksandsmål med två och en halv minut kvar att spela.