Hete Tre Kronor-stjärnan poänglös mot Skellefteå – Färjestad nollade

(12623) kollage måndag

Publicerad: 14 februari 2020

Efter en solid insats borta mot målglada Färjestad knep Skellefteå en blytung seger och hakar på topp 6-lagen.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey

Det var laddat för fredagsparty i Karlstad – men de som hade roligast var gästerna från Norrland, Skellefteå.

Skellefteå tog kommandot i matchen i den första perioden när centern Niclas Burström från slottet hittade en lucka bakom Arvid Holm i Färjestadsmålet.

2–0 kom drygt sju minuter senare då Jesper Frödén petade in pucken i mål från nära håll. Därefter blev det inga fler mål förrän i slutminuterna då Patrik Norén satte spikan i kistan i öppen kasse.
Stark försvarsinsats av Skellefteå där målvakten Gustaf Lindvall glänste och nollade (fjärde nollan) bland annat Färjestads poängkung Marcus Nilsson.

Skellefteå tog tre mycket viktiga poäng i jakten på en topp 6-placering. Kvällens seger innebär att Skellefteå har tre poäng upp till både Rögle och Örebro.

I Färjestad gjorde nyförvärvet från den finländska ligan, Aleksi Mustonen, debut. Dessutom var stjärnorna Daniel Viksten och Victor Ejdsell tillbaka.

Skellefteås nytillskott från Västervik, Darren Nowick, tog plats i en kedja med Niclas Burström och Toumas Kiiskinen.

Vi noterade också att FBK-backen Sebastian Erixon spelade sin 500:e match i SHL.

Både Färjestad och Skellefteå spelar igen på lördagen. Färjestad tar emot Brynäs hemmais, medan Skellefteå reser vidare mot Örebro för en ny bortamatch.