Flera heta övergångar i Hockeyettan – få de senaste här


14 februari

Transferfönstret stänger natten till söndagen. Och det märks i Hockeyettan då det small till ordentligt vid lunchtid på fredagen. Här uppdaterar vi med alla övergångar i Hockeyettan under dagen.


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Här får ni både rykten och bekräftade övergångar i Hockeyettan


Troja/Ljungby inledde den här heta sillyfredagen i Hockeyettan. Från Kalmar HC hämtas centern Johan Järlefelt, som lånas in under resterande del av säsongen. Dessutom lämnar Mattias Elfström klubben och flyttar hem till Göteborg. Troja ämnar att förstärka truppen med fler spelare innan transferfönstret stänger.

***

Just Kalmar HC, vars säsong får ses som en besvikelse, har släppt iväg en gäng med toppspelare.

Här är en sammanfattning
:

Sebastian Ottosson, back och lagkapten  lånas ut till Hockeyallsvenska Kristianstad under resten av säsongen. 

Linus Dahlstedt, forward, lånas ut till Tyringe som ska kvala sig kvar i Hockeyettan.

Johan Järlefelt, center, anslutar som bekant till Troja/Ljungby.

Victor Crus Rydberg, center, är klar för värsta rivalen Nybro.

Som ni ser här ovan så är det en hel del bomber. Största är nog ändå att poängkungen Crus Rydberg förstärker Nybro i deras jakt på en lång säsong.

***

I norr presenterade satsande och Allettan Norra-laget Boden tidigare i veckan SHL-meriterade Viktor Lindgren som en förstärkning inför slutspurten av säsongen. Vid lunchtid på fredagen kom nästa bomb, nämligen HC Dalens rutinerade klasspelare Jonathan Tholander, som blir Bodens supporterspelare den här säsongen. Även Tholander har SHL-meriter.

– Tholander har spelat i föreningar som HV71, Tingsryd och Vita Hästen. Han är poängstark. Petter hade honom i Tingsryd och jag hade honom i Piteå. En liten kubik som gjorde hela 30 mål under säsongen i Östersund och även är väldigt “coachable”. Petter är väldigt glad att han ansluter, säger Bodens sportchef Rolf Nilsson till klubbens hemsida.

Tholander debuterar i Boden i heta helgmatcherna mot Östersund och Hudiksvall. Slutvärvat i Boden – det är inte helt säkert.

– Vi håller även ögonen öppna för ytterligare förstärkningar, så får vi se om det dyker upp något av intresse, säger Rolf Nilsson.

***

Vid 13-tiden presenterade playoff-klara Vimmerby att man har värvat Grums poängstarke forward Jesper Norbäck. Radarpartnern, Pelle Hedlund, är sedan tidigare klar för allsvenska BIK Karlskoga.

***

Pigga nykomlingen Strömsbro, som stormar fram mot playoff har en sillybomb på gång. Enligt uppgifter till HockeyNews.se ska det röra sig som Owen Sobchak, poängmaskin i division 2-laget Alfta. På 29 matcher har kanadensaren prickat in 58 poäng (28+30). Snacka om mäktigt poängsnitt. Dessutom har Sobchak redan dykt upp i Strömsbros laguppställning på förbundets sajt. Då kan vi nästan betrakta affären som klar.

***

Likt Kalmar verkar HC Dalen vara ett lag som dammsugs på spelare. Förutom Jonathan Tholander (Boden) så har Viktor Näslund lånats ut till allsvenska Västervik. Nu sägs centern Emil Eriksson, vara på gång till Västervik också, detta enligt frilansjournalisten Henrik Skoglund. Eriksson har tidigare i veckan kopplats till Troja/Ljungby. Han skriver också att division 2-laget Grästorp jagar forwarden Oscar Josefsson och backen samt Johan Malmborg. En duo som tillhör Dalen.
***

Nybro har haft en del skadeproblem på backsidan och är på jakt efter ny back. Den backen kan vara allsvenska Kristianstads utlånade back Albin Hernod. 25-årigen, som värvades från Mariestad inför säsongen, har haft svårt att ta plats i Kristianstad och har mestadels spelat i Mörrum i Hockeyettan under säsongen där det har blivit sju poäng (1+7) på 17 matcher.

Enligt uppgifter till HockeyNews.se är även Vimmerby med i kampen om Hernods underskrift. Så det är med andra ord två kommande playoff-lag som vill lägga vantarna på Hernod. Kristianstad värvade tidigare under dagen backen Sebastian Ottosson från Kalmar och har därmed möjlighet att släppa Hernod helt. Hernod spelar med Mörrum mot Tyringe i kväll, och väntas därefter ansluta till sin nya klubb.

***

Även Östersund i Allettan Norra har värvat. Laget har tagit in Kalixbacken Anton Schou, som på 27 matcher har noterats för elva assist den här säsongen. Topplaget har även breddat målvaktssidan med Modojunioren Lucas Jägbring.


***

Artikeln uppdateras under dagen. Tipsa gärna om övergångar via mail: Redaktionen@HockeyNews.se.Annons

Annons