HockeyNews
PLUS

Jagar playoff och hoppas få behålla stjärnorna

(12557) Strömsbro
Skärmdump Stay-Live Hudiksvall

Publicerad: 12 februari 2020

Nykomlingen Strömsbro befinner sig mitt i ett race för att nå spel i playoff när seriespelet är avslutat. Samtidigt rycker andra klubbar i lagets spetsspelare.
– Jag vet ju att folk ringer till dem, säger klubbens sportchef Johan Wennberg till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Redan i grundserien var Strömsbro länge inbegripna i ett race för att nå Allettan och i vårserien har nykomlingen nu satt sig i en position där de har slagläge för att landa en plats i playoff. Men sportchefen Johan Wennberg väljer att ligga lågt inför stundande transferdeadline och lita på det material han har.

– Jag tror det blir lugnt, jag har fått lite förfrågningar och så där, men jag tror vi sitter lugnt i båten. Kanske att vi tar in och tittar på någon inför nästa säsong, säger han.

– Det blir nog inte så mycket. Jag lånade en kille från Brynäs J20, Emil Lindgren, och så tog jag in en kille som heter Fabian Zimmerhofer från Hofors i division 2, de har sett ganska bra ut båda två i de matcher de gjort.


Måste göra snabba ”moves”
Men om man vänder på frågeställningen kan det bli ett dilemma för den lilla föreningen. Spelare som Joakim Axman och Gabriel Deutsch har gjort riktigt vassa säsonger och fått ögonen på sig från andra klubbar. Det vore ödesdigert för Strömsbro att tappa sin spets i det här skedet av säsongen.

– Jag vet ju att folk ringer till dem. Det är ingen som ringer mig utan då ringer de spelarna direkt och jag vet ju att det har hänt vid ett flertal tillfällen. Men Axman har ett bra jobb här hemma och trivs så han säger att han blir kvar och jag litar på vad han säger. Deutsch vet jag att många har hört av sig till redan i år men det är väl kanske mycket inför nästa år också. Där tror jag till och med det har varit lite allsvenskt intresse. Jag tror och hoppas att jag får behålla alla för annars hamnar jag lite i klaveret. Lite struligt blir det för då måste jag göra några riktigt snabba moves.

Skulle ett sådant scenario trots allt bli verklighet saknas inte intresse från spelare för att ansluta till klubben menar sportchefen.

– Det är folk som har hört av sig och det är spännande folk också som hör av sig. Samtidigt är jag en sådan, nu fick jag ta in spelare på grund av att vi fick så mycket skador och hjärnskakningar som blir borta resten av säsongen, men annars vill jag ge dem chansen som har startat säsongen. De ska inte känna att man helt plötsligt plockar bort dem bara för att vi är nära någonting.

Inför nästa säsong finns dessutom redan planer på att förstärka lagbygget.

– Jag hör ju på omvägar att Gävle-killarna ute i landet sett att vi har gått bra och så där, så det finns väl ett intresse där för att komma hem och det är skickliga spelare som är ute.

Strömsbro spelar en viktig match i jakten på playoff borta mot Enköping ikväll.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS