Damkronorna föll mot Tjeckien efter straffdramatik

(12450) Damkronorna
Daniel Eriksson/Bildbyrån

Publicerad: 6 februari 2020

Damkronorna hade inte samma lycka med Tjeckien som Tre Kronor hade.
När det svenska landslaget ställdes mot det Tjeckiens dito i Eksjö blev det förlust efter straffar.

Damkronorna inledde slutspelet i Euro Hockey Tour med en 3–1-seger över Ryssland under onsdagen efter en stark insats av Sara Grahn i målet och tre olika svenska målskyttar.

Under torsdagen vad det dags för match två och då var det alltså Tjeckien som stod för motståndet och det kom att bli en jämn match.

Efter 60 spelade minuter var ställningen 1–1 efter att Johanna Fällman kvitterat i inledningen av tredje perioden och 1–1 stod sig också efter förlängningen vilket gjorde att straffar tog vid. Där var det bara tjeckiskan Natalie Mlynkova som lyckades överlista Emma Söderberg i det svenska målet samtidigt som Klara Peslarova inte släppte någon av de fem svenska straffarna förbi sig.

För Damrkonornas del är nu gruppspelet över och de tvingas nu invänta fredagens resultat i matchen mellan Tjeckien och Ryssland för att få reda på om de får spela om guldet, bronset eller femteplatsen.