HockeyNews
PLUS

Leafs agerar efter målvaktskrisen – värvar tidigare löftet

(12434) Jack Campbell
Bildbyrån

Publicerad: 6 februari 2020

FacebookXWhatsApp

Det har varit darrigt i Toronto efter att förstakeepern Frederik Andersen blivit skadad.
Reservmålvakten Michael Hutchinson har inte levererat i danskens frånvaro och nu tvingas Leafs byta till sig 28-årige Jack Campbell från Los Angeles Kings.

Leafs befinner sig just nu i ett extremt tajt slutspelsrace i Atlantic Division och har tappat ledningen och förlorat två matcher i följd sedan Andersen utgått skadad mot Florida i måndags. Då känner lagledningen att man måste stärka upp på målvaktsfronten.

Inte ens en timme efter nattens 3–5-förlust blev det därför klart att Kingsmålvakten och tidigare storlöftet Jack Campbell ansluter till klubben tillsammans med forwarden Kyle Clifford. Åt andra hållet går Trevor Moore, ett tredjeval i sommarens draft och ett betingat val i nästa sommars NHL-draft.

Campbell valdes av Dallas Stars redan som elfte spelare i draften 2010 efter att ha vunnit JVM tillsammans med USA tidigare på året. Sedan dess har han mestadels huserat i AHL, men under de senaste säsongerna har burväktaren gjort en del framgångsrika NHL-framträdanden efter att ha trejdats till Kings. Totalt har 28-åringen spelat i 57 NHL-matcher, alla förutom en för L.A., och har på dem en räddningsprocent på 91,6.

Clifford, 29, har spelat 660 matcher i NHL, samtliga för Kings, och har under den tiden vunnit Stanley Cup två gånger och gjort 129 poäng. 24-årige Trevor Moore har hittills i karriären endast tillhört Leafs organisation och gjort 13 poäng på 52 matcher.

LÄS MER: NHL-svepet: Zibanejads blixtvändning sänkte Leafs

FELIX PETTERSSON

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)