HockeyNews
PLUS

Lasu vände hem för att vinna – och vill ha mer: "Hungriga"

(12400) Nicklas Lasu
Mattias Persson/HockeyNews.se

Publicerad: 5 februari 2020

FacebookXWhatsApp

HRADEC KRÀLOVÈ. Han återvände till Frölunda inför säsongen. Nu har Nicklas Lasu, 30, fått vara med och vinna ännu en titel med klubben.
– Det var en av de stora anledningarna varför jag ville komma hem, säger han till HockeyNews.se. 



Centern Nicklas Lasu vände hem från finska Kärpät till Frölunda inför den här säsongen. Och bara fem månader efter hemkomsten fick han återigen vara med och vinna
– efter att laget besegrat tjeckiska Mountfield med 3–1 i CHL-finalen. 

– Det var en av de stora anledningarna varför jag ville komma hem. När vi kollar tillbaka på säsongen som varit i CHL så är det helt otroligt att vi tar hem det faktiskt, säger han. 

Gång på gång har Frölunda varit uträknat, men efter att ha hämtat upp underläge i samtliga slutspelsmatcher står man som vinnare av CHL även säsongen 19/20. Nicklas Lasu har en enkel förklaring på det. 

– Vi är så konsekventa i vårt spel i hela slutspelet. Det är helt otroligt att vi kommer tillbaka mot Färjestad, Biel, Luleå och även idag när vi ligger under med en kasse, det är lugnt hela tiden och vi vet vad vi ska göra, säger han. 

Det här var hans tredje titel i karriären, alla har bärgats med Frölunda. 

– Det är det vi spelar för. Det är helt underbart att få lyfta en buckla igen. Det är en match och en titel, det är så små marginaler i en match i stället för bäst av sju. Vi lägger en till i samlingen, säger han. 

Vad säger du om inramningen?

– Jag sa det till någon spelare i Mountfield också, vilket tryck alltså. Nej, helt fantastiskt. Det var fullsatt och vi hörde knappt vad vi sa i båset. All cred till Mountfields fans, det har varit en helt fantastisk dag. 

Nu har ni försvarat en titel. Vad talar för att ni försvarar SM-guldet?

– Det är klart vi vill ha mer. Vi är sjukt glada och nöjda över det vi har åstadkommit hittills. Det är tufft i ligan och det är många lag som vill vara med och fightas om det. Får vi fira detta och få positiv energi från detta så kommer vi vara hungriga för mer. 

Hur ska ni fira det här?

– Det kommer vara en bra natt idag och sen vet jag att det är planerat saker när vi kommer hem till Göteborg i morgon kväll. Vi kommer få fira, säger han. 

Se hela intervjun i spelaren ovan

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)