HockeyNews
PLUS

Fagervall lämnar efter säsongen – aktuell för Malmö

(12382) Joakim Fagervall
Bildbyrån

Publicerad: 4 februari 2020

FacebookXWhatsApp

Tidigare under tisdagsförmiddagen meddelade Malmö att huvudtränaren Peter Andersson lämnar sitt uppdrag efter säsongen.
Bara en dryg timme senare står det även klart att Joakim Fagervall fattat ett liknande beslut och tackat nej till en fortsättning med hockeyallsvenska suveränen Björklöven.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET – ligans huvudpartner

Det har tidigare under säsongen ryktats om att att både Peter Andersson och Joakim Fagervall varit på väg bort från sina respektive klubbar efter säsongen. Nu står det också klart att så blir fallet.

Tidigare under tisdagen bekräftade Malmö att man skriver om kontraktet med huvudtränaren, som alltså kommer att lämna Redhawks till våren. Bara dryga timmen senare kom också ett liknande besked från Hockeyallsvenska tabellettan Björklöven. 

– Vi var intresserade av ett fortsatt samarbetet och har lämnat ett kontraktsförslag som Jocke har tackat nej till. Tillsammans har vi ett väldigt bra samarbete men efter många år i klubben vill han söka en ny utmaning. Nu ska vi gemensamt göra allt för att det ska bli en bra avslutning, säger Björklövens sportchef Per Kenttä till klubbens hemsida.

Aktuell för Malmö 

I en intervju med Sportbladet så bekräftar Redhawks sportchef Patrik Sylvegård att just Fagervall är ett intressant namn för den vakanta tränarposten till hösten. 

Sedan tidigare står det även klart att skåningarnas assisterande tränare Martin Filander kommer att lämna laget. För den posten uppges Andreas Lilja, till vardags i den hockeyallsvenska nykomlingen Kristianstad, vara högaktuell.

 Ingen rök utan eld, det stämmer att de två är bland de namnen vi har diskuterat och bland de spåren som vi går på just nu. De här ryktena är ju ute, ni är bra på ert jobb, säger Patrik Sylvegård till Sportbladet.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)