HockeyNews
PLUS

Efter nya skadorna – sportchefen: ”Har en intern dialog med klubben”

(11466) Patrik Zetterberg
Bildbyrån

Publicerad: 30 januari 2020

FacebookXWhatsApp

Västerås fick två nya spelare skadade i segern mot Västervik under onsdagen. Dessutom har backen Calle Ehrnberg drabbats av ett bakslag. 
Under torsdagen lånade klubben in två spelare från HockeyEttan-laget Köping, men det kan bli tal om fler nytillskott framöver. 
– Vi kikar på vad som finns på backsidan där ute, säger sportchefen Patrik Zetterberg till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:

UNIBET – ligans huvudpartner

Som om skadeläget inte redan var tufft. I 7–2 segern mot Västervik under onsdagen åkte Västerås på två nya skador, i form av backen Alexander Younan och forwarden Daniel Öhrn. Duon kommer att bli borta den närmaste tiden. 

– Alexander Younan åkte på en rejäl smäll så han blir nog borta mellan två till fyra veckor. (Daniel) Öhrn har en hjärnskakning, så han är inte disponibel till matchen imorgon och kan missa även onsdag, säger sportchefen Patrik Zetterberg. 

Dessutom har backen Calle Ehrnberg, som var på väg tillbaka från skada, drabbats av ett bakslag. 

– Så kan man väl se det litegrann. Han hade en skada och var på väg tillbaka, men det har inte blivit vad vi hoppats på. Vi vet inte hur och när, så han är tveksam i några veckor. På backsidan är det ingen vi räknar med att få tillbaka inom närtid, vi pratar nog minst två veckor på allihopa, säger han. 

Under torsdagsförmiddagen meddelade klubben att man lånar in backen Lars Jinghage och forwarden Marcus Viitanen från Köping. 

– Vi är fem backar och tio forwards just nu, så vi behöver få in spelare. Vi har ett eget juniorlag men ligger lite risigt till och riskerar negativt kval, så vi vill att de ska få fokusera på sitt. Vi har en bra dialog med Köping och de har ingen match i helgen, så i det här läget passade det ganska bra, säger han. 

Patrik Zetterberg har god koll på spelarna han plockat in. 

– (Lars) Jinghage kan spela både back och forward, men främst back. Det är en etablerad back i divison ett. Marcus (Viitanen) är en speedig forward som kommer gå hundra där ute. Det är en häftig match för de att komma in, det är ett topplag i Björklöven och förhoppningsvis en fullsatt arena en fredag kväll. Det blir en häftig utmaning för hela laget just nu och jag ser fram emot det som sjutton, jag tror vi kan knyta ihop det. Jag hoppas att killarna kan komma in och köra och släppa loss, säger han. 

Kan det bli tal om att agera på fler sätt?

– Jag har lite tankar. Vi har några backar som ser ut att vara borta ett tag, vissa riskerar att inte komma tillbaka alls. Vi kikar på vad som finns på backsidan där ute, och har en intern dialog med klubben vad vi har för möjligheter. 

Vad säger du om det här skadehelvetet ni varit med om?

– Sista månaderna har varit extrema. Men det är svårt att skydda sig mot en knäskada, en hjärnskakning eller de typer av smällar. Vi har inte åkt på några förslitningsskador, så att man kan skylla på att vi tränat fel. Tyvärr är vi extremt utsatta just, men det är det fler lag som är i både allsvenskan och SHL. Man ser vikten av att ha en bred trupp, säger han. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)