HockeyNews
PLUS

LISTA: Helgens fem häftigaste matcher

(2101) Hockeyettan
Montage

Publicerad: 25 januari 2020

Vi har kommit till skedet av säsongen när lunken är över och matcherna i seriespelet börjar gälla otroligt mycket. Det är nu tabellerna börjar dela upp sig och botten skiljs från toppen. Något som gör att vi står inför en grymt häftig hockeyhelg. Idag listar HockeyNews krönikör Mikael Mjörnberg helgens fem häftigaste fighter i Hockeyettan.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Östersund-Boden (lördag)
Sett till vad expertisen har förutspått är det här två gäng som ska tillhöra den absoluta toppen. De har onekligen materialet för det, men inledningen av Allettan-spelet har handlat om att blanda och ge. Inget av gängen har intagit en självklar position i toppen av tabellen, men är kanske på väg dit. Ineffektivitet har varit ett tema för båda lagen under säsongens gång och med tanke på att de dessutom förfogar över oerhört skickliga keeprar är nog inget målkalas att förvänta. Men en fysisk och stenhård drabbning mellan två gäng som vill klättra i tabellen har alla förutsättningar att bli sevärd.

Troja/Ljungby-Mariestad (lördag)
Jag har skrivit om det förr, Mariestad har inte glömt vad som hände i playoff för några år sedan. När Troja avgjorde en match där de var i brygga med ett mål som godkändes trots att det föll efter slutsignalen för att sedan bli det lag som gick vidare från playoff-steget. Boisarna lär bli förbannade bara av att bussen rullar in och de får syn på arenan. Men lika mycket som det är en drabbning som har en het historia är det ett möte mellan två topptippade gäng som efter en trög start börjat få lite fotfäste och är på marsch uppåt i tabellen. Bättre förutsättningar för en intressant fight går knappast att få.

Halmstad-Nybro (lördag)
Den gångna veckan har präglats av mycket snack om skrällgänget Hammers. Gänget som väl knappast kan påstås vara en skräll längre. Med halva den södra Allettan spelad är det Halmstad som ligger i topp. Precis lika imponerande som det är överraskande. Men nu vänder serien och storfavoriten Nybro som Hammers chockade på bortaplan i Allettan-premiären i mellandagarna kommer på besök för att försöka stjäla poängen från serieledarna. Detta inför fullspikad säsong då det är gratismatch som gäller i Halmstad Arena. Publiken lär vallfärda till det som i folkmun kallas för ”Valhall” och skapa en maffig inramning.

Forshaga-Eskilstuna Linden (söndag)
Nyköping innehar för tillfället förstaplatsen i den västra vårserien, men det är oerhört tight och det är gängen som möts i den här omgången som jagar närmast bakom. Ett Forshaga som gjort sämre resultat än väntat, men som börjat kvickna till lite på slutet och skaffat sig häng i playoff-jakten mot ett Linden som allt som allt gjort en mer än godkänd säsong som nykomling. Laget som lyckas plocka poängen i den här matchen skaffar sig ett bra utgångsläge i jakten på den eftertraktade förstaplatsen.

Strömsbro-Wings (söndag)
I grundserien var de länge med i kampen om en Allettan-plats, men fick tillslut ge sig när Vallentuna till sist var det starkaste laget och knep femteplatsen. Men nu gör Strömsbro och Wings, som det tycks, istället upp om playoff-platsen från den östra vårserien. De har gjort ett litet ryck i toppen av tabellen och när de nu drabbar samman handlar det om att skaffa sig en så gynnsam position i toppen som möjligt inför upploppet. I slutändan kan det ju mycket väl bli så att det är just de inbördesmötena lagen emellan som avgör playoff-racet.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

Dela artikeln

FacebookXWhatsApp

Följ ämnen i artikeln