HockeyNews
PLUS

Lång avstängning för Västeråsforwarden: "Är väldigt ångerfull"

(12204) Kalin
Bildbyrån

Publicerad: 24 januari 2020

FacebookXWhatsApp

Västeråsforwarden Mattias Kalin stoppas från spel den närmaste tiden. Efter matchstraffet mot Tingsryd i onsdags stängs Kalin av i totalt sex matcher.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner

Efter huvudtacklingen och matchstraffet i matchen mot Tingsryds AIF i fredags stängs nu Västerås forward Mattias Kalin av i totalt sex matcher.

Det var en bit in i den tredje perioden som Kalin huvudtacklade Tingsryds Joseph Jonsson. Kalin fick match fem minuter för checking to the head och 20 matchminuter för match penalty (en matchs avstängning).

Kalin anmäldes efter matchen och nu har disciplinnämnden kommit med sitt beslut. Och det blir ett hårt straff för Kalin, som alltså stängs av i totalt sex matcher och får även betala böter om 9 919 kronor. 

I anmälan står det att Kallin utförde tacklingen från blindside och att den var uppåtgående och våldsam. "Jag backcheckar hem och vill sätta stop i spelet innan blålinjen, tyvärr kommer jag helt fel in i situationen och tacklingen blir riktigt dålig och jag kände direkt att den tog illa och är väldigt ångerfylld kring min handling. Är glad att Tingsrydsspelaren klarade från en allvarlig skada och kunde spela vidare", säger Mattias Kalin i sitt yttrande efter att ha blivit anmäld.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)