HockeyNews
PLUS

Röglekaptenen ger lugnande besked: ”Försiktighetsåtgärd”

(12161) Mattias Sjögren
Bildbyrån

Publicerad: 21 januari 2020

FacebookXWhatsApp

ÄNGELHOLM. Röglekaptenen Mattias Sjögren har nyligen kommit tillbaka från skada. När Rögle mötte Skellefteå under torsdagen spelade centern bara två perioder – men efteråt kommer han med lugnande besked. 
– Det var en ren försiktighetsåtgärd, säger han till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey

Rögles lagkapten Mattias Sjögren gjorde comeback efter en längre tids skadefrånvaro mot Luleå i förra torsdagen. Därför var det säkert många Röglesupportrar som höll andan när han inte syntes till i den tredje perioden i tisdagens match mot Skellefteå. 

Efteråt kommer han dock med lugnande besked. 

– Det var en ren försiktighetsåtgärd. Jag spelade både torsdag och lördag och har varit skadad länge. Vi har många spelare att rotera på, så det var en ren försiktighetsåtgärd, säger han. 

Trots blott nio minuters istid hann centern noteras för en assist till 2–0 målet, efter att han snott pucken bakom mål och spelat fram en friställd Adam Edström. Han känner att han successivt tar steg mot formen. 

– Jag kommer in i det mer och mer för varje match, allt från timingen till det fysiska spelet. Det fysiska spelet och timingen kan man inte riktigt träna sig till, utan man behöver mer matchvana, säger han.  

Efter skadefrånvaron har centern fått inleda i en lite mer tillbakadragen roll, men målet är att klättra i hierarkin igen. 

– Jag vill vara en bärande spelare i det här laget, men vi har många spelare just nu och det förstår jag. Det är klart att jag vill framåt och bidra ännu mer, säger han. 

Hur har det känts tillsammans med Adam Edström och Erik Andersson?

– Vi försöker göra vårt jobb och jobba hårt. Alla tre är ganska fysiska och duktiga skridskoåkare, och under de minuterna vi får har vi väldigt mycket tid i anfallszon och skapar mycket målchanser. I dag får vi en kasse, men vi kan fortfarande trycka dit fler chanser. Det kommer förhoppningsvis här framöver.  

Skellefteå var aldrig riktigt nära. Efter 2–0 målet kontrollerade Rögle matchen och man kunde komfortabelt ta sin andra raka trepoängare. 

– Vi spelade jättebra idag. Jämfört med förra hemmamatchen har vi kontroll på vårt spel och passningarna sitter på bladen. Vi har hela tiden lösningar på hur vi ska ta oss in och ur zon. Vi kändes väldigt trygga idag, säger han.

Härnäst väntar Linköping – ett LHC som vann för första gången på tio matcher mot HV71 under tisdagen. 

– Vi får ladda om och komma förberedda mot Linköping, även om de hade förlorat tio raka innan ikväll. Det är inga matcher som är lätta i den här serien, de kommer förmodligen vara heltaggade och fått lite blodad tand av vinsten. Vi ska scouta dem och spela lika ödmjukt som vi gjorde Örebro borta, säger han. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)