HockeyNews
PLUS

Andersson: "Nu har vi fått rotera alldeles för mycket"

(12158) Fredrik Andersson
Pär Olert/Bildbyrån

Publicerad: 22 januari 2020

FacebookXWhatsApp

TIMRÅ. Timrå har haft skador på forwardssidan och nio backar på kontrakt.
Nu vill Fredrik Andersson ha mindre rotation i laguppställningen.
– Någonstans vill man ju sätta både formationer och kedjor som får spela med varandra som får en trygghet och lär känna varandra, det är det bästa, säger han till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Timrå har tre förluster på de fem senaste matcherna när de välkomnar Kristianstad till NHK arena i vad som är en gratismatch för supportrarna att besöka.

Den senaste förlusten kom i toppmötet mot Björklöven där det i slutet av matchen rann i väg målmässigt samtidigt som Timrå enligt tränaren Fredrik Andersson tappade koncentrationen, något de pratat om inte är hållbart om de vill vara med i toppen.

När Kristianstad står på andra sidan är det ett motstånd som Timrå haft problem med under säsongen.

– Vi har haft två tuffa matcher mot Kristianstad, det är ett lag som spelar väldigt fysiskt och har bra fart i spelet så det kommer säkert bli en match med mycket kamp i. Där nere gjorde vi det bra och lyckades vinna, men här hemma var vi inte alls där och de var bättre än oss i alla fall 30 minuter och vann rättvist. För oss gäller det att hitta ett sätta att spela på insidan i anfallsspelet och vinna ytorna framför båda målen. Sedan måste vi sätta fart på spelet, jag tror att spelet bakifrån kommer bli viktigt för att få lite flygande spel på de här och då kan vi skapa bra chanser, säger Fredrik Andersson.

LÄS MER: Därför lånade Timrå ut talangfulle backen: "Vill Gustavs bästa" 

Jens Lööke är en av spelarna som dras med en skada. Foto: Pär Olert/Bildbyrån

På slutet har Timrå dragits med skador på forwardssidan men har nu fått tillbaka Sebastian Ohlsson i spel.

Å andra sidan är Jens Lööke "någon vecka bort" enligt Andersson som dessutom får klara sig utan Sebastian Hartmann där de hoppas att han kan vara tillbaka i spel till lördagens match mot Vita Hästen. Det är dessutom frågetecken för Jonathan Dahlén som missat de senaste träningarna på grund av sjukdom.

Skadorna har gjort att tränarna fått ändra om i kedjorna samtidigt som de haft nio backar på kontrakt vilket lett till rotation där och att Gustav Nielsen lånats ut till Almtuna för att få speltid, samtidigt som de under tisdagen fick beskedet att Jakob Ragnarsson stängs av i tre matcher för sin knätackling på Sebastian Selin i Björklöven.

– Vi har pratat om att hitta tryggheten i vårt spel, det är det som är nyckeln när alla vet vad de ska göra på banan, att man är trygga i sina roller och man vet när och hur man ska göra saker och ting. Jag tror att det är det absolut viktigaste, att vi får den tryggheten både rollmässigt och delaktighet i hela laget, säger Andersson.

Hur mycket har skadorna påverkat tror du?

– Det är klart att det påverkar. Någonstans vill man ju sätta både formationer och kedjor som får spela med varandra som får en trygghet och lär känna varandra, det är det bästa. Nu har vi fått rotera alldeles för mycket. Det kommer bli tuff konkurrens på forwardssidan när vi är 15 forwards.

LÄS MER: Hårt straff för TAIF-forwarden – Timråbacken stängs av i tre matcher

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)