HockeyNews
PLUS

Elfte laget i ligan att byta tränare: ”Har ingenting att förlora”

(12132) Vännäs tajmout
Skärmdump Stay-Live Östersund

Publicerad: 20 januari 2020

FacebookXWhatsApp

Vännäs blir det elfte laget i ordningen i Hockeyettan att göra förändringar på tränarsidan den här säsongen. Anders Näverlind får kliva åt sidan till förmån för Jesper Jäger.
– Vi har ingenting att förlora, säger klubbdirektören Erik Åström till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Inget lag riskerar att åka ur serien och chansen att nå en playoff-plats är bara matematiskt. Ändå väljer Vännäs, för tillfället sist i den norra vårserien, att förändra på tränarsidan med sju matcher kvar att spela.

– Det är ingen kris det är det inte utan vi känner att vi vill få till en nystart och nytändning och avsluta på ett väldigt bra sätt, vi har ingenting att förlora vi har bara allt att vinna, konstaterar klubbdirektören Erik Åström.

– Vi kände att vi behövde få till en förändring, ingen ensam skugga ska falla över Anders utan jag är lika delaktig i detta som spelarna och föreningen. Det är alltid ett misslyckande att behöva bryta upp med tränaren.

Hur stor besvikelse är säsongen så som den gestaltat sig?
– Det är väl en jättebesvikelse, det är inte alls som vi hade tänkt oss, målet var ju att vara med och kriga på allvar om en Allettan-plats. Sen med facit i hand med hur säsongen utvecklade sig så kanske det var ett orealistiskt mål med tanke på skador och spelare vi har förlorat på vägen. Det har varit väldigt rörigt så det är många bäckar små som gjort att vi har hamnat där vi är.


Tänker inte släppa spelare
Med tränarbytet där Jesper Jäger, som tidigare varit assisterande tränare i Björklöven, tar över resten av säsongen hoppas Vännäs i alla fall kunna avsluta positivt och även om verkligheten om endast några få omgångar skulle kunna te sig sådan att de inte har något att spela för resten av säsongen är planen inte att börja släppa truppen.

– Det är definitivt inget jag har tänkt göra, samtidigt vill man ju inte ha spelare som inte vill vara här så är det någon som verkligen vill lämna får man väl sätta sig ner och diskutera. Sen vet du ju tyvärr hur bisarr transfermarknaden är i Hockeyettan så vi får väl se, men det är inget i min plan i alla fall, säger Åström.

Hur ser uppgörelsen ut med nye tränaren Jesper Jäger?
– Det är säsongen ut till att börja med och sen har vi skrivit i avtalet att vi känner på varandra den här säsongen och sen sätter vi oss ner efter säsongen och diskuterar en fortsättning.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)