Djurgårdens IF–Malmö Redhawks 2–0 (0–0, 2–0, 0–0)

Mål, DIF: Dick Axelsson, Patrik Berglund

Frölunda HC–Färjestad BK 3–2 (2–0, 0–2, 1–0)

Mål, FHC: Johan Sundström, Sebastian Stålberg
Mål, FBK: Linus Johansson, Daniel Viksten

Linköping HC–Växjö Lakers 2–3 (1–0, 1–1, 0–1, 0–1) efter förlängning

Mål, LHC: Jarno Kärki, Henrik Törnqvist
Mål, VLH: Martin Lundberg, Miika Koivisto, Roman Horak

Linköping såg ut att gå mot tre riktigt viktiga poäng när de med hjälp av mål i numerärt överläge från Jarno Kärki och Henrik Törnqvist skaffade sig en 2–0-ledning knappt halvvägs in i matchen. Men det går tungt för Linköping just nu. Martin Lundberg kunde reducera när mindre än två minuter återstod av perioden och bara tre minuter in i tredje perioden kunde Miika Koivisto kvittera och ta matchen till förlängning. Där kunde Växjö avgöra när Roman Horak serverades öppet mål efter en jättebjudning från LHC-målvakten Jonas Gustavsson. Ett mål som gav två poäng till Växjö och en tionde raka förlust för Linköping, där åtta av matcherna slutat slutat 2–3.

I tredje perioden fick LHC-backen Simon Lundmark ett skott som träffade rakt i ansiktet och han lämnade isen blodig, men kom ett par minuter senare tillbaka i spel, glädjande nog.

Luleå Hockey–HV71 6–3 (3–0, 2–1, 1–2)

Mål, LHF: Filip Hållander 2, Jesper Sellgren 2, Jonas Berglund, Nils Lundkvist
Mål, HV: Linus Fröberg, Christoffer Törngren, Joakim Andersson

I Coop Norrbotten arena var det HV71 som öppnade piggast, men de fick inget mål under anstormningen och sedan gick det mesta fel för Jönköpingsgänget. Efter sex minuters spel kunde Filip Hållander göra sitt andra mål för säsongen och sex minuter senare hade Luleå en 3–0-ledning efter mål från Jonas Berglund och Jesper Sellgren och därifrån fortsatte det att rulla på för hemmalaget som ett tag ledde med 5–0. HV kom målmässigt tillbaka i matchen när Linus Fröberg reducerade men efter två perioder var det 5–1 på resultattavlan och skotten ledde hemmalaget med 20–9.

HV71:s Anthony Camara fick drygt åtta minuter in i andra perioden matchstraff för en tackling mot huvudet på Jesper Sellgren. Luleå kunde i tredje perioden spela ut resterande del av matchen och vann till slut med 6–3 och befäster serieledningen.

Örebro Hockey–Rögle BK 2–5 (0–1, 0–2, 2–2)

Mål, ÖHK: Ludvig Rensfeldt, Shane Harper
Mål, RBK: Dominik Bokk 2, Leon Bristedt, Ted Brithén, Simon Ryfors

Dominik Bokk var en bärande spelare för Tyskland i JVM under jul- och nyårshelgerna där han noterades för åtta poäng på sju matcher. När Bokk sedan kom hem till Rögle visade han direkt att självförtroendet var gott och så har det fortsatt. När Rögle körde över Örebro på bortaplan var det Bokk som öppnade målskyttet för Ängelholmslaget. I inledningen av tredje perioden gjorde han sedan sitt andra mål i matchen när han var sist på pucken i vad som resulterade i 4–0-målet för hans femte mål på fyra matcher.

Örebro gjorde sitt för att skapa lite nerv i matchen med hjälp av två reduceringsmål men när Simon Ryfors skickade in 5–2 i tom bur för Rögle var det tack och god natt för hemmalaget. För Rögle innebär de tre poängen att man fortsatt är sexa i tabellen, nu på samma poäng som femman Skellefteå.

Skellefteå AIK–Brynäs IF 1–2 (0–1, 0–0, 1–1)

Mål, SAIK: Niclas Burström
Mål, BIF: Johan Alcén, Emil Molin

Det blev en tung inledning på matchen för Skellefteås målvakt Mantas Armalis. När Brynässpelaren Nicklas Danielsson satt utvisad för en hakning gick Armalis ut i ena sarghörnet och skulle spela pucken till en lagkamrat. Någon vidare träff fick han däremot inte på pucken som istället landade hos Johan Alcén som i öppet mål kunde göra sitt första mål för säsongen. Hemmalaget var kanske det bättre laget, i alla fall sett till skottstatistiken men det var gästerna som gjorde även matchens andra mål. Knappt fem minuter in i tredje perioden kunde Emil MOlin göra sitt sjunde för säsongen och 2–0 till Brynäs. Niclas Bruström skapade spänning i tillställningen när han med två minuter kvar reducerade med en man mer på isen efter att Skellefteå tagit ut målvakten.

Närmare än så kom man däremot inte och Brynäs tog tre tunga poäng på bortaplan.

IK Oskarshamn–Leksands IF 2–3 (1–0, 1–0, 0–3)

Mål, IKO: Filiph Engsund, Filip Svenningsson
Mål, LIF: Mattias Göransson, Mattias Göransson, Fredrk Forsberg

Två poäng var vad Oskarshamn hade ned till Leksand på jumboplatsen innan dagens match så det var lätt att förstå hur viktiga poäng det var på spel. Då var det Oskarshamn som fick en smakstart på det hela när Filiph Engsund avslutade ett fint anfall och gav hemmalaget ledningen efter två och en halv minut. En ledning som halvvägs in i andra perioden dubblerades när Filip Svenningsson hittade rätt och det såg ut som att IKO var på väg på tre blytunga poäng. Då skaffade sig Leksand fyra kalasminuter i inledningen av tredje perioden när backarna Mattias Göransson och Johan Fransson båda gjorde sina andra mål för säsongen och det var hastigt och lustigt kvitterat.

Och med fem minuter kvar att spela kom avgörandet – för Leksand. I en snabb omställning flög Fredrik Forsberg fram och bröt in på mål där han kunde runda Tex Williamsson i IKO-målet och lägga in 3–2, efter en åtta matcher lång måltorka. Forsbergs mål gav tre poäng för Leksand som nu klättrar över kvalstrecket.