HockeyNews
PLUS

LISTA: Fem tunga spelarförluster under säsongens gång

(2101) Hockeyettan
Montage

Publicerad: 18 januari 2020

FacebookXWhatsApp

Slutet av veckan bjöd på ytterligare en dyster nyhet i Nyköping där Andreas Maier blev ännu en spelare i raden att lämna föreningen under innevarande säsong. Det är av olika anledningar ett flertal väldigt skickliga spelare som har lämnat sina jobb i Hockeyettan under säsongens gång. Idag listar HockeyNews krönikör Mikael Mjörnberg fem väldigt kännbara spelarförluster i Hockeyettan under pågående säsong.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Max Lalander, Lindlöven
Att den 26-årige snajpern inte kommer att spela mer den här säsongen är kanske det största avbräcket i hela Hockeyettan och historien är definitivt den ruggigaste. Anfallaren blev inte av med symptomen efter en hjärnskakning och tvingades tillslut till en skyndsam operation för att tömma huvudet på vätska. Lindlöven tappar inte bara en bra ledare och kulturbärare, utan dessutom en livsfarlig målskytt som skjuter på allt. Precis en sådan som hade behövts i den tuffa Allettan.

Eric Gustafsson, Tranås
Trotjänaren som fram till den här hösten aldrig representerat någon annan förening än Tranås AIF ledsnade. Den så viktige offensive kuggen hade inte samma syn på hur hockeyn skulle spelas som ledningen i båset och på den vägen var det. Finns inte glädjen då är det också svårt att prestera någon bra hockey. Efter att ha sagt tack och hej till moderklubben gjorde 29-åringen några matcher i division 3 med Löfstad AIK och har efter det även dykt upp i tröjan hos Grästorp. Ett stort, stort profiltapp för hela Hockeyettan.

Jesper Alasaari, Tranås/Lindlöven
Backen har mer eller mindre gjort sig ett namn för att ständigt byta klubbar och har ett långt cv trots att han inte hunnit fylla mer än 24. Sportchefen Tomas Östlund i Lindlöven trodde sig ha gjort ett ordentligt klipp när Alasaari lämnade Tranås på grund av att han inte fick jobb och efter några matcher med HC Flyers valde att skriva på i Lindesberg. Men det blev inte fler än tre matcher i Lindlövens tröja innan BIK Karlskoga klev in på banan och stal juvelen. Nu är väl den skicklige backen förvisso bra nog för att höra hemma på allsvensk nivå, men visst var det snopet för så väl Tranås som Lindlöven.

Sonny Karlsson, Malung
Det antogs nog på sina håll redan när han skrev på att skicklige Sonny Karlsson var i Malung på lånad tid. Men då trodde nog det flesta att han skulle lämna för spel i någon betydligt större förening. I Malung finns ju inga pengar att tala om och det är lite bakgården i Hockeyettan. Men när Karlsson valde att lämna för att han inte fick ihop det jobbmässigt var det överraskande nog för spel på lägre nivå. För tillfället pryglar 26-åringen in poäng för Orsa i division 2.

Niklas Lihagen, Köping
Under ”innevarande säsong” är i och för sig en sanning med modifikation och betydelsen av den rutinerade anfallarens närvaro (eller icke-närvaro) i Köping kommer vi aldrig att få veta. Men Lihagen lämnade av personliga anledningar klubben bara någon vecka innan det var dags för första nedsläpp. Han var en meriterad och erfaren hörnsten som man garanterat hade tänkt sig att bygga en hel del kring och i hans avsaknad var Köping aldrig ens nära att ta sig till Allettan och krigar just nu i botten av den västra vårserien. Därför platsar Lihagen så klart på den här listan även om han klev av redan under slutet av försäsongen.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)