HockeyNews
PLUS

Registrerad i truppen – men har inga comeback-planer

(3876) Jesper Eriksen
Petter Arvidson/Bildbyrån

Publicerad: 9 januari 2020

Han har funnits registrerad i truppen hela säsongen, men några mer djupgående planer på en comeback har inte Segeltorps assisterande tränare Jesper Eriksen.
– Det blir svårt att motivera för grabbarna att jag ska vara någon slags spelande coach, säger han till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Spelarkarriären tog inte riktigt slut på ett sätt som det var tänkt för 28-åringen. Efter att ha spelat upp Troja/Ljungby i Hockeyallsvenskan säsongen 16/17 skulle han göra samma resa med Huddinge säsongen därpå. Men det hann inte bli fler än sex matcher innan han skadade foten allvarligt i en match borta mot Hanviken.

Den skicklige backen gjorde 17 matcher med division 2-laget Viggbyholm säsongen som gick, men har den här säsongen istället satsat på ett nytt gebit. Det som assisterande tränare i Segeltorp.

– Det är framförallt kul att göra det med Jocke (Gustafsson, huvudtränare) som jag känner sedan tidigare och som har lite mer erfarenhet på tränarbänken än vad jag har. Men sen har det varit otroligt utvecklande. Vi har ju byggt laget själva egentligen från grunden, så det har varit ett jäkla jobb i sommar också där man fick känna på att vara lite sportchef kan man säga. Ringa runt och ha lite samtal och det är sådant jag gillar, att ha kontakt med folk och spelare.


Reggad i truppen
De uppmärksamma har dock kunnat notera en intressant liten detalj. Förutom att vara assisterande tränare finns Eriksen också registrerad som spelare i Segeltorps trupp.

– Jag har varit reggad hela säsongen om det skulle behövas eller om det skulle bli aktuellt. Vi har inte gått ut med någonting utan vi har bara betalat avgiften för att regga mig, förklarar han.

Kliar det i handlederna att komma tillbaka på isen och köra?
– Jo men det gör det ju alltid så klart, jag har gjort några träningar, men just nu har vi fått in så vi har sju backar som jag verkligen tycker håller måttet och har gjort det bra, så jag känner inte att det behövs. Det är mer Jocke, huvudcoachen, som är mer sugen på att jag ska lira, men näe jag vet inte, skrattar Eriksen.

– Klart att jag är sugen och att det alltid kliar men ska jag lira vill jag göra det på den högsta nivån och känna mig förberedd. Inte bara gå in och försöka bidra, utan då vill jag verkligen vara tränad för det och det är jag inte riktigt i dagsläget. Det är ändå Hockeyettan. Okej om man hade gått in i tvåan igen, då hade man kanske kunnat göra det och försöka göra lite poäng och bidra lite men i ettan är det ändå mycket högre nivå.


Ingen spelande tränare
Inte ens under hösten när Segeltorp led av ett ganska påtagligt manfall valde backen att snöra på sig skridskorna och ingå i en matchtrupp igen.

– Tankarna gick ju och det har väl gått lite upp och ner, men jag försökte hålla mig ifrån också. Det blir ju svårt att motivera för grabbarna också att jag ska vara någon slags spelande coach. Jag och Jocke hade mycket diskussioner kring det där och jag sa att jag tror inte att det är en så pass bra idé även om det kanske skulle funka, men jag höll mig undan och än så länge håller jag mig undan fortfarande.

– Det handlar om att lita på grabbarna man har också som jag tycker har gjort ett bra jobb och låta dem fortsätta utvecklas och ha lite ansvar.

Medan Eriksen fortsätter att hålla comeback-planerna på avstånd fyllde klubben på backsidan med Piteå-lånet Andreas Boman och rutinerade återvändaren Niklas Ala-Juoni strax innan jul.

– Just nu har vi full backsida, jag vet inte om jag tar en plats i det här laget.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS