HockeyNews
PLUS

Miljonpublik går miste om hockeysändningar

(11440) C More-studio
Bildbyrån

Publicerad: 11 december 2019

FacebookXWhatsApp

Mediejättarna är fortsatt i konflikt och under tisdagen kom beskedet att TV4 och C More släcks ned för en miljonpublik i de svenska hushållen.
– Jag beklagar detta djupt, och vi kommer givetvis kompensera er med andra kanaler tills dess att vi når en ny överenskommelse, säger Samuel Skott, kommersiell chef på Tele 2 till företagets kunder.

Tvisten mellan Tele 2 och Telia fortsätter och mediejättarna har inte nått en överenskommelse. Beskedet, som innebär att en miljonpublik i Sverige inte får tillgång till bland annat TV4 och C More, kom under tisdagen och har mötts av starka reaktioner från kunder hos Boxer, Com Hem och just Tele 2.

– Jag beklagar detta djupt, och vi kommer givetvis kompensera er med andra kanaler, innehåll och förmåner tills dess att vi når en ny överenskommelse, säger Samuel Skott, kommersiell chef på Tele 2 i ett Youtube-klipp.

LÄS MER: TV-tvisten kan få konsekvenser – C More slår tillbaka

För hockeypubliken innebär beskedet ett hårt slag då C More äger rättigheterna till så väl SHL som Hockeyallsvenskan. Den svenska toppligan har som bekant spelledigt under veckan till följd av landslagsspel, men redan under onsdagskvällen vankas det sex matcher i Hockeyallsvenskan. 

Telia, som sedan den 2 december står som ägare till Bonnier Broadcasting, det vill säga TV4-gruppen/ C More, har sedan tidigare berättat att de har erbjudit en förlängning av det avtal som löpte ut under gårdagen.

– Som ägare av TV4 kan Telia göra detta till något gynnsamt för sig själv och begränsa tillgången av TV4 till andra, till exempel våra kunder, säger Skott.

– Det är inte en fråga om pengar. Det handlar om mediamångfald, det handlar om konkurrens men också om kundernas fria val, fortsätter han och kritiserar Telia för att begränsa tillgången till den tidigare "fria kanalen".

FAKTA/Kvällens matcher i Hockeyallsvenskan

Vita Hästen – Karlskoga
AIK – Kristianstad
Modo – Mora
Tingsryd – Timrå
Västerås – Björklöven
Almtuna – Västervik

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)