HockeyNews
PLUS

Spaningar från Björklöven-Modo: "Ett derby av hög klass"

(11387) Löven
Johan Löf/Bildbyrån

Publicerad: 7 december 2019

FacebookXWhatsApp

Derby mellan två starka lag som vill uppåt i seriesystemet. Då gick det till en nervdallrande straffläggning mellan Björklöven och Modo där hemmalaget vann med 4–3. Här är spaningarna HockeyNews.se:s reporter Alexander Nilsson gjorde under matchens gång.

Det är kul med derbyn

Det var fullsatt i A3 arena och stämningen var fantastisk. Att derbyt mellan Björklöven och Modo dessutom går att kategorisera in som ett toppmöte mellan två lag med ambitioner att ta sig tillbaka till SHL gör ju inte stämningen sämre heller. Spelet på isen var kanske inte det bästa men det var full rulle på läktarna och på isen var det lagom grinigt. Två väldigt bra lag och framförallt två väldigt bra prestationer på läktarna från respektive fans. Det här var ett derby av hög klass och givetvis var det slutsålt i Umeå denna eftermiddag. Tredje derbyt mellan lagen och lika många gånger har arenorna varit fullsatta.

Backarna trivs bäst i Umeå

Oliver Larsen gör bara mål i Umeå. Tre mål har den danske backen, som anslöt från Pantern inför säsongen, noterats för i Björklöventröjan efter dagens match mot Modo. Det i sig är det inget uppseendeväckande med, men grejen är att alla tre mål kommit på hemmaplan för 20-åringen som bokfördes för en assist på sju matcher i VM i våras. Alexander Deilert och Brian Cooper är Björklövens stora namn på backsidan men de unga blålinjeväktarna Larsen och Hardy Häman Aktell har imponerat på mig under hösten. En annan som trivs på hemmaplan är Alexander Deilert. Säsongens första derby såg han till att avgöra i A3 arena och han var framme när det skulle avgöras i dag också när han tog hand som sin straff på bästa sätt.


Nya tvillingduon i Modo

Vad vore ett Modolag utan ett tvillingpar som bidrar på isen? Bröderna Sedin känner ju alla till men i årets upplaga av Modo finns ett nytt tvillingpar att fästa ögonen på. Under hösten har Kramforssönerna Max och Joel Wahlgren fått varit med i omgångar och känt på spel i Hockeyallsvenskan och under lördagen tog de plats på riktigt. När Modo tog ledningen med 2–1 var det nämligen Max som lirkade in pucken bakom Joe Cannata i Lövenkassen. Vem som spelade fram? Joel såklart. Jag ska inte säga att Modo har sina nya version av Sedinbröderna spelmässigt, men de har i alla fall en ny tvillingduo på väg fram på riktigt.

LISTA: Fem allsvenska värvningar som inte har levererat 

Bra svar, Modo

Sett till de fyra senaste matcherna hade Modo tre förluster och en seger när de kom till Umeå idag. Förlust med hela 0–7 på bortaplan mot BIK Karlskoga följt av 1–4 på hemmaplan mot Västervik senast gjorde att det fanns rätt stora frågetecken för Modos form. Och visst, det blev inte tre poäng i dag för Övikslaget – men de stod för en prestation som var ett klart steg framåt jämfört med den senaste tidens resultat. 

Lövens boxplay rämnade när Modos powerplay hittade rätt
Inför lördagens match var Björklövens spel i numerärt underläge det bästa i serien på 88,61 procent efter att de bara släppt in nio mål på 79 tillfällen. I derbyt mot Modo kom dock spelet i numerärt underläge att bli avgörande – åt fel håll sett ur Björklövens synvinkel. Modo gjorde 1–1 med en man mer på isen genom Kalle Jellvert och de gjorde 3–3 med en man mer på isen när Adam Tambellini skickade in ett handledsskott från blå som smet in bakom Joe Cannata.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)