HA-svepet: Persson fixade blytunga poäng för Mora

(11347) Johan Persson

Publicerad: 6 december 2019

Efter ännu en bortaturné så var Mora äntligen tillbaka i Jalas Arena. Andra raka hemmasegern blev också ett faktum efter att Johan Persson både öppnat och stängt kvällens målskytte.

I Tingsryd så lyckades gästerna från Norrköping med att bryta sin förlustsvit mot de grönvita efter en soloprestation av Filip Cruseman.

Mora – Karlskrona 3–2 eft. förlängning (1–1, 1–0, 0–1, 1–0)

Målskyttar Mora: Johan Persson 2, Brendan Ranford
Målskyttar Karlskrona: Daniel Norbe, Måns Hermansson

Kommentar: Mora hade endast spelat en hemmamatch på sina sju senaste inför kvällens drabbning. Då blev det vinst med 3–1 mot Västervik, och när man i kväll återvände till Jalas Arena skulle dalmasarna få fira igen.

Johan Persson, som glänste vid flera tillfällen under ottan, var först ut att hitta nätmaskorna efter knappa 16 minuters spel. Men gästerna från Blekinge, med två raka segrar i ryggen, bjöd upp till dans i en jämn första period. Efter en tidig time-out – och ett två minuter långt powerplay i spel fem mot tre – kunde Daniel Norbe se till att förbättra gästernas svaga siffror i numerärt överläge (15,12 procent inför matchen).

Jubla fick även prestigevärvningen Brendan Ranford göra. Läckert framspelad av firma Ljunggren och Nörstebö kunde kanadicken prickskjuta in sitt första mål i Moratröjan. Just Nörstebö skulle även hamna i centrum i den tredje perioden när han dråpligt styrde in kvitteringen till 2–2 i eget mål.

Avslutningen på matchen lämnade annars mycket att önska. Ett hafsigt spel till trots så lyckas hemmalaget vaska fram ett par heta målchanser mot slutet av den tredje perioden, men inte förrän i förlängningen skulle avgörandet falla från kvällens suverän Johan Persson.

Under brinnande match passade även Mora på att meddela en förlängning med finländske veteranen Niklas Fogström. 37-åringen, som även hyllades för att ha nått milstolpen 200 assist, kommer att stanna i Dalarna säsongen ut.

Tingsryd – Vita Hästen 1–2 eft. förlängning (1–1, 0–0, 0–0, 0–1)

Målskyttar TAIF: Robin Carlsson
Målskyttar Vita Hästen: Viktor Lodin, Filip Cruseman

Kommentar: Två segrar på lika många försök var facit för de grönvita inför säsongens tredje drabbning med Vita Hästen. En svit man inte lyckades förlänga denna decemberkväll i Nelson Garden Arena.

Tingsryd är det lag som tar minst utvisningar i Hockeyallsvenskan, och tur är ju det. Smålänningarna är nämligen näst sämst vad gäller spel i numerärt underläge, och mot gästerna från Norrköping blev det inte bättre.

Trotjänarna Marcus Eriksson och Jesper Samuelsson lyckades nämligen, dryga två minuter efter Robin Carlssons ledningsmål, servera Viktor Lodin fram till 1–1. Det ska dock tilläggas att hemmalaget vid fyra tillfällen lyckades hålla tätt i boxplay under kvällen.

I en annars målsnål historia var det målvakterna som kamperade om titeln som matchvinnare. Tingsryds Arvid Söderblom var den som fick jobba hårdast under kvällen men fick till slut kapitulera när gästerna såg ut att ha avgjort mötet med mindre än tre minuter kvar på klockan. Jens Hellgrens fullträff skulle däremot plockas bort till följd av en skridsko i målgården – en långt ifrån glasklar situation.

Avgörandet fick vänta på sig, men väl i övertidsperioden kunde Filip Cruseman till slut skjuta två poäng hem till Norrköping efter en läcker soloprestation.

Timrå – Södertälje 6–3 (3–2, 0–0, 3–1)

Målskyttar Timrå: Jonathan Dahlén, Tobias Lindberg, Albin Lundin, Morten Madsen, Sebastian Hermansson, Emil Berglund
Målskyttar Södertälje: Måns Lindbäck, Ludwig Blomstrand, Christopher Bengtsson