HockeyNews
PLUS

Luleåforwardens nästa steg efter comebacken: "Ska få jobba"

(11333) Emil Larsson/Luleå
Mathias Bergeld/Bildbyrån

Publicerad: 7 december 2019

FacebookXWhatsApp

JÖNKÖPING. Emil Larssons SHL-comeback i Luleå blev sju byten och lite drygt fyra minuter lång.

Nu hoppas den tidigare skyttekungen i Luleå sno tillbaka en plats hos serieledarna.

– Det är tufft. Vi har ett lag som går väldigt bra och jag ska in och slåss om en plats. De ska få jobba för att få hålla mig ute, säger Larsson till HockeyNews.se.

SHL presenteras av ATG Sport 


Det blev lite drygt tre minuters speltid för Luleå redan i tisdags borta mot Lausanne i den första kvartsfinalen av två i Champions Hockey League.

Och mot HV71 i Jönköping var Emil Larsson, 26, tillbaka i hetluften i SHL.


LÄS MERLuleåstjärnan opererad – missar flera månader


Larsson, som förra säsongen gjorde fyra mål på sina första åtta landskamper i Tre Kronor, fick hoppa in som extraforward då Luleå spelade med sex backar och 14 forwards mot HV.


– Kul att vara igång. Tycker att de byten jag hade var jag ändå med där det hände. Jag försökte komma in och ta för mig även om det är lite dålig tajming och är lite ”slow” i huvudet från matchtempot, säger Larsson.


Luleåforwarden Emil Larsson var bra i Tre Kronor förra säsongen och hade intresse runt sig från KHL. Foto: Bildbyrån.


Han genomgick en operation i armen i augusti och behöver nu spela i gång sig till normal form.


– Allt går inte riktigt automatiskt. Det är första matchen på väldigt väldigt länge. Ja, jag hade något byte senast (mot Lausanne i CHL i tisdags). Det är lite matchtempo som behöver komma in i kroppen.


Annars är det bra?


– Ja, det tycker jag. Inga problem när jag spelar. Bara hoppas jag får spela mer och mer. Jag är sugen.


Luleås huvudcoach Thomas ”Bulan” Berglund gav Larsson 4:22 på isen i 4–0-vinsten mot HV71.


– Han kommer att komma in, men det är en konkurrenssituation. Sedan är inte han riktigt fräsch heller. Tanken var att han skulle få lite minuter och känna sig för. Nu har han fått det i de här två matcherna, både i CHL och nu. Vi får se hur vi gör, men han är inte riktigt hundra procent än. Han har fått klartecken i alla fall, säger Berglund.


Att Emil Larsson spelar redan nu var inget som var givet.


– Det har varit en lång tid med rehab. Mycket utanför laget och jobba hårt själv. Det blev lite spontant att jag hängde med nu. Jag tycker det är kul och jag tycker det känns bra där ute. Jag vill in och köra, säger Larsson.


Vad menar du med spontant?


– Ja, men det var om vi skulle vänta tills efter uppehållet. Men jag tycker jag tar steg framåt varje dag och verkligen kommer in i det mer och mer.

Luleå toppar SHL och har vunnit sju raka matcher i ligan. Det är ett knepigt läge att spela till sig en plats bland de sex bästa där han är tänkt.


LÄS MERForwarden på väg mot nytt kontrakt med Luleå: "Jättenöjda"


– De kommer att göra det tufft för mig, men jag tycker ändå att jag visade att jag vill in och ta en plats. Jag försöker gå in i närkamper och även om det inte var några superlägen så var jag där, säger  Emil Larsson.


LÄS MER: 
Veckans fem hetaste i SHL

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)