HockeyNews
PLUS

Tunga avbräck för Tre Kronor – stjärnnamnen saknas i truppen

(11260) Tre Kronor-Berglund/Krüger/EG
Bildbyrån

Publicerad: 2 december 2019

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Några stjärnspelare lämnade återbud till Tre Kronor.

Och förbundskapten Johan Garpenlöv valde att inte ta ut några lirare från CHL-lagen Djurgården, Frölunda och Luleå till Channel One Cup.

– Vi tycker väl att vi har tillräckligt många bra spelare förutom de lag som är med i Champions Hockey League, säger Garpenlöv.

Tre Kronor förlorade alla tre matcherna i Karjalaturneringen i november under nye förbundskaptenen Johan Garpenlöv.


Nu har han tagit ut en ny trupp till Channel One Cup och målet är som alltid att vinna varje match.


LÄS MERHär är Garpenlövs trupp till Channel One Cup


Men Garpenlöv tar inte ut några spelare från Djurgården, Frölunda och Luleå, som har returmötet i CHL-kvartsfinalen den 10 december att tänka på nästa vecka då det är landslagsuppehåll. Tre Kronor spelar mot Ryssland i Moskva den 12 december.


– Egentligen finns det inga hinder, jag kan ju ta ut dem, men då är vi inne i problemen som vi har haft de tidigare åren, säger Garpenlöv och fortsätter:


– Då väljer vi att inte ta med dem istället. Det är bättre egentligen för alla. För de spelare som har kommit in sent har svårt att prestera och vi känner att lagmässigt är det inget bra för oss heller.


Djurgården hade med Olle Alsing, Tom Nilsson och Patrik Berglund i Karjalaturneringen, Frölunda hade med både Max Friberg och Johan Sundström medan Luleå hade med backen Jesper Sellgren.


Erik Gustafsson har vunnit VM-guld med Tre Kronor, men har bland annat CHL med Luleå att tänka på tills vidare. Foto: Bildbyrån.


Luleås lagkapten Erik Gustafsson har briljerat i SHL under hösten, men är en av spelarna som saknas i Tre Kronor i Moskva.


– Det är klart att det finns många bra spelare i de lagen som vi skulle vilja titta på, absolut. Men för mig är det ingen fråga längre. Det är så här vi hanterar det. Vi tycker väl att vi har tillräckligt många bra spelare förutom de lag som är med i Champions Hockey League, säger Garpenlöv.


Tre Kronor-coachen har också fått återbud från VM-guldvinnaren Marcus Krüger och KHL-stjärnan Anton Lander.


– Anton Lander ska ha barn, så han kan inte vara med. (Marcus) Krüger har ont i en fot och har tackat nej. Annars är det inga speciella vad jag kan minnas nu, säger Garpenlöv.


I truppen är det Färjestads Gustav Rydahl som nu får en ny chans att debutera i Tre Kronor eftersom han tvingades lämna återbud på grund av skada i november.


– Jag tycker att det här laget känns jättespännande och det är många nya skickliga spelare som ska in i det och visa att de kan hantera sitt spel hos oss, säger Johan Garpenlöv.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)