NHL-svepet: Krisen allt påtagligare för Canadiens

(11252) Montreal
Bob Dechiara/Bildbyrån

Publicerad: 2 december 2019

Montréals förlustrad fortsätter och i natt drygades den ut på nytt när Boston var starkast och vann med 3–1.
Det var Canadiens åttonde raka nederlag och nu är krisen allt mer påtagligare för det klassiska laget.

Minnesota Wild – Dallas Stars 3–2 e.str.

Svenskarna:
John Klingberg, Dallas, (1 mål).

Mikko Koivu skulle få en speciell kväll i nattens hemmamöte mot Dallas. Inte nog med att han passade fram till lagets 1–0-mål och gjorde mål på sin straff så gjorde även finländaren sin 1000:e match i Minnesotatröjan. 36-åringen gjorde sin första NHL-match säsongen 05/06 och har sedan dess varit fast stationerad i Minnesota.

Men nattens seger var inte självklar. Minnesota öppnade däremot målskyttet i matchen efter att svenskbekantingen Kevin Fiala hittat nät under Ben Bishop i mitten av den andra perioden. Dallas kunde bara några minuter efter 1–0-målet kvittera när John Klingberg utjämnade i powerplay.

Matchen stod sedan och vägde rejält i den sista perioden när Dallas skulle bryta dödläget och ta kommandot. Blake Comeau snappade upp en lös puck och gick runt målet. Avslutet var sedan kliniskt utefter isen och Alex Stallock i Minnesotamålet hade inte en chans att hinna ned och täcka av. Minnesota skulle däremot inte ge upp där.

Med två och en halv minut kvar av matchen kvitterade man genom Zach Parise. Ett riktigt konststycke där Parise slog in pucken på tennis, precis nedanför ribban. 2–2 efter ordinarie tid och det skulle förväntas bli ett par intressanta minuter i resterande delen av matchen.

Efter en mållös förlängning så blev det hela fem mål på åtta straffar. Minnesota var starkast och gjorde tre av dessa vilket betyder att det var lagets tredje raka seger. Dallas däremot fick se sig besegrade för tredje matchen i rad, innan förlustsviten hade man 14 segrar på 16 matcher.

Boston Bruins – Montréal Canadiens 3–1

Svenskarna:
Inga svenska poäng

Montréal hade en skör 1–0-ledning inför den tredje perioden i nattens möte mot Boston. Många hade nog fått en strimma hopp om att Montréals förlustsvit skulle sluta här men istället förvandlades sista perioden till en mardröm, igen. David Pastrnak kvitterade sex minuter in i perioden och sedan rann det på. David Backes sköt 2–1 till Boston i powerplay och strax efter kunde Jake DeBrusk utöka ledningen på nytt.

Det innebär att Montréal drygade ut sin tunga svit och därmed har laget åtta raka förluster i detta nu. Närmast väntar New York Islanders på hemmaplan.

Vancouver Canucks – Edmonton Oilers 2–3

Svenskarna:
Jacob Markström, Vancouver, (Räddade 25 av 28 skott).

Det var hela sju svenskar på planen under nattens kanadensiska möte mellan Vancouver och Edmonton. Lagen möttes i Edmonton under natten igår och där vann Vancouver med 5–2, chans till revansch därmed för Edmonton. Några svenska poäng skulle vi däremot inte få se.

När Vancouver tog ledningen med 2–1 efter 12:06 i den andra perioden så skulle det därefter bli en tysk kväll i Vancouver.

Loui Eriksson fick besöka botbänken efter en hög klubba och det dröjde inte länge innan Leon Draisaitl kvitterade i powerplay.

Samma visa skulle upprepa sig i slutet av den andra perioden när Loui Eriksson fick återvända till utvisningsbåset en andra gång på kort tid. Vem gjorde mål då? Jo, Leon Draisaitl. Några fler mål blev det inte och Edmonton fick sin revansch på Vancouver.