HockeyNews
PLUS

Timråilskan efter förlusten i toppmötet: "Extremt dålig"

(11219) Dahlén
Pär Olert/Bildbyrån

Publicerad: 29 november 2019

FacebookXWhatsApp

TIMRÅ. Det blev en ny svidande förlust i ett toppmöte för Timrå när de föll mot Björklöven.
Efteråt var det irriterat i Timrålägret med anledning av det som föranledde gästernas 3–1-mål.
– Han var extremt dålig i dag, säger Jonathan Dahlén till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Timrå fick på nytt se sig besegrade i ett toppmöte, för andra gången den här veckan.
Efter förlusten mot Västerås i onsdags ville de se en bättre insats under fredagskvällen när de välkomnade Björklöven till NHK Arena.

Men trots en förbättrad insats på många punkter blev det inte några poäng för Timrå, som hade svårt att få utdelning på de chanser de skapade mot Joe Cannata i Björklövenmålet.

– Jag tycker att vi står upp och gör en bra match. Vi har lite dippar i andra perioden, men de är ett bra lag. Jag tycker att vi kanske förtjänar att få in 2–2 så hårt som vi jobbar. Det var väldigt mycket bättre än mot Västerås så det är synd att vi inte får med oss något idag. Vi är nöjda med insatsen och vi får inte glömma att det är ett jättebra hockeylag vi möter, säger Dahlén till HockeyNews.se.

I slutminuterna kunde Björklöven punktera matchen med två mål i tom bur, där det första föranleddes av att Timrås Tobias Lindberg föll till isen och tappade pucken i mittzon innan Justin Crandall kunde göra 3–1.

Efteråt var rejält irriterad i Timrålägret där Morten Madsen slog av sin klubba mot målramen, assisterande tränaren Ante Karlsson slängde in taktiktavlan på isen och flera spelare riktade kritiska ord mot domaren efter den i deras ögon uteblivna utvisningen.

– Jag vet inte om "Tobbe" skulle lägga sig ned medvetet som domaren påstår, när han gjort bort två stycken och får en slashing. Jag köper inte det för fem öre, men det var samma med den här domaren mot Björklöven på försäsongen, säger Jonathan Dahlén.

Lindberg ville själv inte lägga allt för stort fokus på domaren.

– Det är klart vi vill ha en utvisning, men matchen borde ha avgjorts tidigare. Ibland går det vår väg och ibland deras. Jag snackar inte med domaren, ”Freddan” hade väl något snack men jag har lärt mig att det inte brukar leda någon vart.

Dahlén som själv tidigare åkt på en utvisning för hög klubba, där det på reprisbilderna stod klart att klubban inte träffade Lövenbacken Oliver Larsen.

– Jag förutsätter att 26:an får böter på 5 000 och att domaren åker hem och tittar sig själv i spegeln, som vi spelare gör. Han var extremt dålig i dag, säger Dahlén.

LÄS MER:
 Alexander Nilsson spaningar från Timrå–Björklöven 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)