HockeyNews
PLUS

Färjestads ändring i organisationen – så jobbar sportchefen

(11036) Thomas Rhodin/Färjestad
Bildbyrån

Publicerad: 19 november 2019

FacebookXWhatsApp

Sportchefen Thomas Rhodin har fått göra om sin roll sedan den förre backkollegan Greger Artursson slutade som junioransvarig i Färjestad.

Och därför har Karlstadsklubben ytterligare en scout ute på matcher i Hockeyallsvenskan och SHL för att kartlägga tänkbara nyförvärv.

SHL presenteras av ATG Sport 


Det var när den tidigare guldhjälten Greger Artursson bestämde sig för att sluta som ansvarig för Färjestads juniorer i juni i år som klubbens sportsligt ansvariga, general managern Peter Jakobsson och sportchefen Thomas Rhodin, fick tänka om.


LÄS MERNya förändringar i Färjestad


I augusti gjorde Artursson sin sista arbetsdag i Färjestad efter två år som huvudansvarig för junior- och ungdomssidan och då fick Rhodin släppa mycket av det scoutingarbete han hade tänkt sig göra i SHL och Hockeyallsvenskan.


– Min roll har ändrats dels från när jag kom in, dels under vägen. Just nu jobbar jag, det är svårt att säga i procent, men 80/20 mot juniorsidan. Vi håller på att spåna lite. Som det ser ut idag kommer vi inte att ta in någon här och nu, men vi får väl utvärdera sedan hur det funkar, säger Rhodin till HockeyNews.se.


Thomas Rhodin har fått dra ner på scoutingarbetet ute i arenorna till följd av förändringar i Färjestads organisation. Foto: Bildbyrån.


Färjestad har plockat in den förre juniorspelaren Victor Steen, 26, som scout i klubben.


– Vi har en kille som är ute och har sett jättemycket i allsvenskan. Han åker dit vi vill. Vi har bra folk ute. Jag försöker också se en del, men det har varit alltifrån hockeyintag till gymnasiet, så det blir lite brett. Så är läget för mig just nu, förklarar Thomas Rhodin.


Victor Steen har setts ute i vimlet på matcher i SHL och i Hockeyallsvenskan med ett öga på intressanta spelare för Färjestad.


– Han är bra och kör hårt. Han kommer från hockeyn och har ett brinnande intresse. Det är jättebra för det gäller att vara där ute. Man kan se på video och man kan se på stats, men det är ändå på plats man får känslan. Även Peter (Jakobsson) och jag åker och vi är ett gäng, säger Thomas Rhodin.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)