HockeyNews
PLUS

Sportchefen: Profilen har spelat sin sista match

(10946) Robert Nilsson
Bildbyrån

Publicerad: 14 november 2019

FacebookXWhatsApp

Det ser inte ut att bli några fler matcher för poängmakaren Robert Nilsson.
34-åringen som lider av sviter från en hjärnskakning kommer enligt ZSC Lions sportchef Sven Leuenberger inte att återvända till hockeyn.
– Robert kommer inte att fortsätta med hockeyn, säger han till Ticinonline.

Robert Nilsson, som har ett förflutet i bland annat Leksand och Djurgården, har sedan flera år tillbaka huserat i Zürich-laget ZSC. I Schweiz har 34-åringen gjort stor succé och mäktat med hela 194 poäng på 190 matcher i laget som numer coachas av Rikard Grönborg. 

Under säsongen 2017/18 drabbades dock stjärnan av en hjärnskakning och har sedan dess varit borta från ishockeyn. 

Sviterna av skadan gör sig fortsatt påminda och enligt klubbens sportchef Sven Leuenberger så har han nu spelat sin sista match.

– Robert kommer inte att fortsätta med hockeyn, säger han till Ticinonline.

Klasen inte aktuell

Under fjolåret spekulerades det i att svenske Lugano-proffset Linus Klasen, som sitter på ett utgående kontrakt, kunnat bli en potentiell ersättare till svensken. Men någon sådan övergång kommer inte att ske.

– Det här betyder inte att vi tänker på Linus (Klasen) för framtiden. Vi spelade förra säsongen utan Nilsson...Vi letar inte efter en ersättare och Klasen kommer inte att ansluta, fortsätter sportchefen. 

Robert Nilsson har under sin karriär spelat 252 NHL-matcher med Edmonton Oilers och New York Islanders, och har dessutom fått fira ligatitlar i såväl NLA som KHL. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)