HockeyNews
PLUS

Spetsbacken tvingades kliva av: ”Mer än ett blåmärke”

(10945) Anton Brandhammar skadad
Skärmdump Stay-Live Linden

Publicerad: 14 november 2019

FacebookXWhatsApp

Laget vann matchen borta mot Linden med 6-4 och plockade viktiga poäng i jakten på en Allettan-plats, men Skövde tvingades samtidigt se sin viktige back Anton Brandhammar kliva av efter en tackling i ryggen.
– Det är mer än ett blåmärke, säger tränaren Johan Hellström till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Det blev lite smolk i glädjebägaren när Skövde säkrade tre viktiga poäng borta mot Eskilstuna Linden på onsdagskvällen. Med lite drygt fem minuter kvar av matchen fick backen Anton Brandhammar en crosschecking i ryggen av Lukas Carlsson och dundrade olyckligt in i sargen.

Linden-spelaren fick matchstraff, men även Brandhammar tvingades lämna matchen efter att länge ha legat kvar på isen.

– Det är inget hjärnskakningsaktigt, det är en smäll som har tagit mot överkroppen, berättar Skövde-tränaren Johan Hellström.

– Han ska träffa lagläkaren i eftermiddag, men det är tveksamt om han spelar mot Forshaga på söndag. Det är fifty-fifty. Det är mer än ett blåmärke.



Skulle 22-åringen bli borta någon längre tid är det förstås ett tungt avbräck för klubben som befinner sig mitt i ett race för att säkra en plats i Allettan.

– Brandhammar och Adam Thilander drar ett stort lass för oss i det offensiva så det är klart att det är en viktig back. Det är inte roligt för oss, konstaterar Hellström.

Skövde har sedan tidigare backen Johan Bok på skadelistan. Nyförvärvet hann inte komma till spel i fler än fyra matcher innan han drabbades av en hjärnskakning.

– Den dras han fortfarande med. Han har börjat vara mer och mer i ishallen och kör cykeltester och lättare styrkepass.


En match i taget
Resultatmässigt kan skaraborgarna dock glädja sig för tillfället. Efter 6-4-segern borta mot Linden samtidigt som Mariestad utklassade Nyköping med 5-1 har Skövde nio poäng till godo på just Nyköping i kampen kring Allettan-strecket.

– Det är många poäng kvar att spela om, men vi förstår att vi satt oss i en bra position, konstaterar Hellström som inte vill blicka fram emot mötet de två lagen emellan några omgångar bort.

– Vårt fulla fokus är en match i taget, Forshaga på söndag är är vårt fokus.

Till matchen mot Forshaga saknar Skövde alltjämt forwarden Alexander Henriksson som stängdes av i tre matcher efter ett litet kramkalas i matchen mot Kumla.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)