Urs Lindt/Bildbyrån

Publicerad: 12 november 2019

Luleå avgjorde åttondelsfinalen mot Bern med tre mål på lika många minuter.
Nu har de skaffat sig ett kalasläge för att avancera i slutspelet av Champions Hockey League.

Efter en mållös förstaperiod kom första åttondelsfinalen mellan Luleå och Bern att avgöras på fyra minuter i den andra perioden.

Det var nämligen då som Luleå kunde gå från 0–0 till 3–0 efter mål från tre olika spelare.

Lovande Nils Lundkvist inledde målskyttet när han skickade iväg ett skott från backposition som smet in bakom Niklas Scheleger i Berns mål efter att 3,42 var spelat av den andra perioden. Drygt tre minuter senare var det dags för påhälsning bakom Schlegel igen, denna gång då de senaste dagarnas rubriknamn Robin Kovacs när han snappade upp en puck framför mål och kunde lägga in tvåan bakom en på ryggen simmandes målvakt.

När Isac Brännström 54 sekunder efter 2–0-målet rakade in en målvaktsretur kändes matchen punkterad och målet gjorde även att hemmalaget Bern kände sig tvingade till ett målvaktsbyte för att försöka ingjuta ny energi i laget.

Huruvida målvaktsbytet gav någon större effekt för Bern är oklart, men några fler mål blev det däremot inte i matchen utan Luleå kan åka hem med en meriterande 3–0-seger. En seger som gör att de satt sig rejält i förarsätet inför returen i nästa vecka samtidigt som målvakten David Rautio fick hålla nollan.

Vinnaren mellan Luleå och Bern ställs mot vinnaren mellan Lausanne och Pilsen.