HockeyNews
PLUS

Wernblom har inte gett upp JVM-drömmen: "Det alla vill spela"

(10915) Wernblom-redigerad
Bildbyrån/HockeyNews.se

Publicerad: 12 november 2019

TINGSRYD. Junior-VM i Tjeckien är en och halv månad bort. En som inte varit med på de senaste samlingarna – men som fortfarande drömmer om JVM-spel är centern Lukas Wernblom, som har gjort en omstart efter utlåningen till Västervik.

– Förhoppningsvis gör jag mitt för att ta en plats, säger Wernblom till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Säsongsinledningen var tung för Modo-talangen Lukas Wernblom – som blev utlånad till Västervik. Där har Wernblom fått ett lyft och har inlett helt okej med tre mål och tre assist på tolv matcher.

 Jo, men jag tycker det har varit bra. De fem-sex första matcherna gick riktigt bra, sedan har jag inte skapat lika många lägen på slutet. Men det har varit stabilt och jag ska rida på vågen och bli spetsigare offensivt, säger Lukas Wernblom till HockeyNews.se.


Vi träffade 19-åringen efter bortamatchen mot Tingsryd där hemmalaget vände ett 0–2-underläge till seger med 3–2 efter straffar. Wernblom, som blev poänglös, var i en kedja med schweizaren Ken Jäger och amerikanen Peter Krieger.

– Jag spelar i offensiv miljö och är ofta med i situationer framåt. Så det har blivit ett lyft för mig, säger Wernblom.

Lukas Wernblom var med Juniorkronornas sommarcamp i Plymouth, men har inte varit med på de två senaste samlingarna. Juniorkronorna vann som bekant turneringen i Finland nyligen och visade ett positivt formbesked inför vinterns JVM i Tjeckien.

Ett JVM Lukas Wernblom inte har gett upp tankarna på. Om knappt en månad tas truppen ut.

– Jag vet inte så jättemycket just nu. Jag tränar varje dag och slåss för att visa upp mig. Förhoppningsvis gör jag mitt för att ta en plats. Alla vill spela JVM och det var en av anledningarna till att jag bytte till Västervik. Samtidigt är det hård konkurrens om platserna så vi får se hur det blir.

Har du någon dialog med förbundskapten Tomas Montén och övriga lagledningen?

– Inget särskilt nu, men vi snackade lite efter förra turneringen och vet var vi har varandra.

Utlåningen till Västervik gäller för resterande del av säsongen, oavsett vad som händer i Modo med skador och dylikt. En trygghet berättar centern som vill bygga vidare på omstarten i Småland. Men samtidigt har han koll på vad som händer i gamla klubben som går som tåget i Hockeyallsvenskan.

– De vinner nästan allt, det är kul för dem. Jag såg matchen mot Björklöven och det såg väldigt bra ut, säger Lukas Wernblom.


Lukas Wernblom hade det tungt i Modo-tröjan i säsongsinledningen. Foto: Bildbyrån

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS