HockeyNews
PLUS

Han är trea i utvisningsligan – efter tre matcher

(10910) Lukas Carlsson / Linden
Skärmdump Stay-Live Huddinge/Mariestad

Publicerad: 12 november 2019

FacebookXWhatsApp

Han bytte Huddinge mot Linden i Eskilstuna och har på tre matcher i sin nya förening redan hunnit klättra till en tredjeplats i den interna utvisningsligan. Man kan minst sagt säga att backen Lukas Carlsson klivit in i den västra serien med buller och bång.
– Jag vet ju vad jag har för spelstil, säger tuffingen till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Han har bara hunnit spela tre matcher sedan han anslöt till Eskilstuna Linden efter att ha lämnat Huddinge, men redan hunnit hamna i ”fel bås” vid sju tillfällen. Med sina 14 utvisningsminuter är Carlsson sitt nya lags tredje mest utvisade spelare. Bara Emil Johansson (18 minuter på åtta matcher) och Christofer Udd (18 minuter på 14 matcher) i truppen har suttit mer utvisade.

– Jag såg att jag ligger trea i den ligan, fortsätter jag så här kommer jag vinna den, men det är inget jag strävar efter. Jag lever mig in i matcherna så mycket, då kan det bli så, skrattar 21-åringen.

– Jag får försöka hitta gränsen som kan vara svår ibland när det väl hettar till. Det är ju så också att gränsen flyttas olika beroende på vilken domare det är.

Har du ögonen lite extra på dig?
– Jag ska inte kasta skit på domare, då är jag fel ute. Men jag har ju lite förflutet, det var likadant i Huddinge, de vet vem jag är och vad jag har för spelstil. Ifjol var det matcher med domare som jag aldrig haft förut och det första de säger till mig är ”Lukas är du lugn idag?”. Är det fifty-fifty då åker jag ut.


Hamnade i frysboxen
Den unge backen som redan hunnit skaffa sig ett rykte om att vara en spelare som inte lägger några fingrar emellan lämnade som sagt Huddinge för Linden vid månadsskiftet. Efter en bra säsong i klubben under fjolåret blev den här säsongen i det stjärnstarka Stockholmslaget inte vad han hade tänkt sig.

– Det lät så jäkla bra under sommaren, de ville ha mig och jag skrev på tidigt och fick höra att jag skulle vara en viktig pjäs i laget. Det är inte många i Huddinge i år som tar den rollen, med tanke på att jag är defensiv och grisar lite, inleder han.

– Jag vet inte vad som hände, min speltid bara minskade och minskade, jag tog ett snack med tränarna men fick inget riktigt svar. Jag hamnade i frysboxen. Men jag vill inte smutskasta för jag kom in väldigt bra i gruppen. Jag hade en klump i magen när jag kom med beskedet för jag trivdes med laget.

I Eskilstuna har han kommit in i ett lag med helt andra förutsättningar och tycks eld och lågor över det.

– Alla vet att vi inte är bäst i serien, här lägger alla tid och energi på smådetaljer som att vara noggranna vid linjerna. Vi är på god väg mot att bli något riktigt bra. Det är kul att det finns en spelidé som alla köper. Alla måste komma ihop som grupp för att det ska bli bra.


Under dina 12 matcher med Huddinge drog du bara på dig fyra minuter, på tre matcher i Linden har det blivit 14...
– Det är därför jag är här. Jag ska spela enkelt, tufft och rejält. Nu har jag haft fria tyglar, i Huddinge var det mer att jag skulle välja mina lägen, men jag har lite självinsikt och vet var gränsen går. Ligger vi under med 0-1 tar jag det extra lugnt med smårapp och så där, man måste ha lite spelsinne.


Spanar utvisningsligan
På onsdagskvällen väntar möte med Skövde, ett av lagen som strider för att säkra en plats i Allettan och en match som Lukas Carlsson ser fram emot.

– Jag har inte mött lagen i den västra tidigare, men jag har hört att Skövde är ett lag som ska vara lite smågriniga så det ska bli kul, säger han och kommer samtidigt med ett erkännande.

– Jag kollar lite i utvisningsligan inför match för att se vem man ska härja med. Jag försöker alltid få med någon ut.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)