HockeyNews
PLUS

NHL-svepet: Veckans bästa igår – utbytt i natt

(10905) Anders Nilsson
JEROME MIRON / Bildbyrån

Publicerad: 12 november 2019

FacebookXWhatsApp

Anders Nilsson bjöd på en strålande insats när Ottawa besegrade Carolina för två dagar sedan. 
Nattens returmöte i Raleigh blev däremot en tråkigare historia för den prisade svensken, som fick hoppa in i båset i den andra perioden.

Carolina Hurricanes – Ottawa Senators 8–2

Svenskarna:
Lucas Wallmark, Carolina (1 assist), Anders Nilsson, Ottawa (78,9 i räddningsprocent).


Anders Nilsson briljerade i sitt spel under den föregående veckan, vann samtliga av sina tre starter och prisades inför nattens drabbning som veckans första stjärna i NHL. Men returmötet med Carolina Hurricanes vill nog 29-åringen glömma så fort som möjligt. 

LÄS MER: Ny svensk bäst i NHL för andra veckan i rad

Carolina fick en drömstart på matchen när Warren Foegele retsamt skickade in ledningsmålet via en Ottawa-skridsko redan efter 44 sekunders spel. Och med knappa två minuter kvar av den första perioden var det dags igen. Lucas Wallmark tog plats i PP-uppställningen och var med och serverade unge tjecken Lucas Necas som fördubblade hemmalagets ledning. 

Mardrömmen fortsatte in i den andra perioden, och efter ytterligare två insläppta mål så avlöstes Nilsson av veteranen Craig Andersson. Målvaktskollegan fick dock ingen roligare start och tvingades även han kapitulera fyra gånger om innan krossen i North Carolina fullbordats. 

Finländske stjärnan Sebastian Aho blev tvåmålsskytt och utsågs till matchens lirare. 

Washington Capitals – Arizona Coyotes 3–4 e. str. 

Svenskarna: Inga svenska poäng i matchen.


Washington gick in i nattens drabbning med sex raka vinster i ryggen, men trots en stark upphämtning så skulle det inte bli en sjunde. 

Clayton Keller såg till att ge gästerna ledningen i den första perioden efter ett läckert förarbete av forwardskollegan Vinny Hinostroza. Arizona chockade sedan hemmalaget i starten av den andra akten, och efter endast 45 sekunder så hade Christian Fischer och Michael Grabner sett till att ge Coyotes en betryggande 3–0-ledning. 

Men skam den som ger sig. Capitals kom tillbaka och efter två reduceringar från Evgeny Kuznetsov så kom även kvitteringen med dryga minuten kvar att spela. 

En mållös förlängning senare så var det gästerna från väst som till slut skulle dra det längsta strået i straffläggningen. Den förre Chicago-forwarden Nick Schmaltz och Connor Garland överlistade båda ryske rookien Ilya Samonov i Washington-målet och säkrade därmed med två nya poäng in på kontot för Coyotes. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)