HockeyNews
PLUS

Spetsspelaren lämnar Hockyettanlaget: "Får inte ihop helheten"

(10900) Sonny Karlsson
Bildbyrån

Publicerad: 11 november 2019

FacebookXWhatsApp

Sonny Karlsson har gjort sitt i Malung – för den här sejouren. 

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

26-årige forwarden Sonny Karlsson har bytt klubbar i Hockeyettan frekvent de senaste åren. Det har blivit spel i Halmstad, Östersund, Kristianstad, Mörrum och nu senast Malung.

Men efter tolv poäng (4+8) på elva matcher är det slutspelat i Malung för masen.

– Han kommer inte att spela med oss mer under året. Vi får inte hop helheten, med livet runt omkring, säger Malungs sportchef Erik Eriksson till HockeyNews.se.

Det rör sig inte om någon konflikt utan om att klubben, tillsammans med Sonny, inte har lyckats lösa ett civilt jobb vid sidan av hockeyn.

– Det är tufft på arbetsmarknaden och Hockeyettan är en djävulsk serie så sett. Vi har försökt lösa situationen, men inte lyckats. Ambitionen från båda sidor var goda, men vi fick inte ihop paketet. Problemet med hockeypojkarna är att de tidigare inte har haft någon sysselsättning vid sidan av hockeyn. Sedan är det svårt att få jobb här i Dalarna och kombinera det med hockeyn. Vi har ekonomiska krav på oss och kan inte avlöna spelare hur som helst, säger Eriksson.

En tung smäll för er väl?

– Ja, det är en jättebra spelare. En erfaren spelare och det är tråkigt att han försvinner från oss. Men vi faller inte med honom, säger Eriksson och syftar bland annat på Felix Fjällkeborn, som gjorde två mål och hade tre assist i segermatchen mot Kumla nu senast.

Enligt Erik Eriksson så funderar Sonny Karlsson för fullt, som lär vara högvilt bland Hockeyettanklubbar i landet, på vad han ska göra framöver.

– Han vill vara bosatt i Dalarna, och tanken är att han ska komma tillbaka nästa säsong, säger Erik Eriksson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)