HockeyNews
PLUS

Frölundalånet till slut på plats hos Timrå: "Det känns grymt bra"

(10897) Linus Nässén
HockeyNews.se

Publicerad: 11 november 2019

FacebookXWhatsApp

TIMRÅ. Linus Nässén har väntat sedan i maj när han presenterades av Timrå.
Under måndagen gjorde lånet från Frölunda sin första träning med sitt nya lag efter en höst fylld av rehabiliteringsträning – och det kan bli matchdebut redan på onsdag.
– Det beror på hur kroppen känns men det känns bra nu så blir jag uttagen så blir det match på onsdag, det tror jag, säger Nässén.

Redan i början av maj stod det klart att Linus Nässén skulle lånas ut från Frölunda till Timrå under den nu pågående säsongen.

När nu 17 fulla omgångar spelats av serien har den 19-årige forwarden ännu inte debuterat i Timråtröjan på grund av den stressfraktur i ryggen han dragits med.

Under måndagen fanns han dock på plats på isen tillsammans med sina lagkamrater för första gången denna höst och det var en glad forward som anslutit till laget.

 Det känns grymt att vara här, jag har längtat från det att jag fick beskedet att komma hit. Så det är jättekul, säger han.

Nässén spelade med smärtor i ryggen till och från under förra säsongen men det var under sommaren när det var dags att dra igång försäsongsträningen som det blev värre.

Efter att han varit med Frölunda på träningsläger i Turkiet togs beslutet att genomföra en röntgen, där en stressfraktur uppdagades.

Tanken var sedan att han i augusti skulle ansluta till Timrå, men så blev aldrig fallet. När han var på återbesök hos läkaren i mitten av augusti fick han i stället beskedet att ytterligare rehab behövdes och att han var en till två månader borta från spel igen. 

Knappt två månader senare är han nu på plats i Timrå efter att han under de senaste veckorna tränat på is med Frölundas SHL-lag.

 Jag kan inte ljuga, det är klart att det har varit jobbigt. Speciellt där när säsongen drog igång och alla började spela matcher samtidigt som man själv fick sitta kvar på läktaren eller kolla på tv:n. Träningsmässigt har det känts bra, jag tycker att jag känner mig redo så under omständlighet har det gått bra. Men nu kommer man med spelglädje som heter duga, säger Nässén.

Hur kändes det när du fick beskedet att du kunde gå för fullt?

 Det var grymt, det har pirrat hela tiden sedan man fick veta det.

Linus Näsn under sin första träning med Timrå efter stressfrakturen i ryggen. Foto: HockeyNews.se

I Timrå finns sedan tidigare flera spelare med ett förflutet i Frölunda, däribland Leon Lerebäck och Oliwer Fjellström som likt Nässén anslutit till den här säsongen.

En trygghet för Nässén när han nu ska komma in i både laget och staden.

 Jag känner "Fille" (Filip Westerlund), Leon, "Bratten" (Victor Brattström) och några till på djupet så det är klart att det är en trygghet att ha några som man känner bra som kan visa en runt i staden och hjälpa till, så det känns jättebra. Vi håller ihop. Jag har pratat med grabbarna jag känner innan och alla verkar trivas svinbra och det verkar vara ett bra gäng så jag har bara hört bra saker, så det känns jättebra, säger han.

Under sin första träning på is med Timrå parades han ihop med Jonathan Dahlén och nyförvärvet Tobias Lindberg.

 Det kändes bra, alla tre vill spela pucken mellan varandra så jag tror att det kan bli bra. Jag är en tvåvägscenter som vill vara ett hot i anfallszon och göra mål., sedan vill jag vara bra över hela banan, säger Frölundalånet.

Nässéns debut i Timråtröjan kan komma att ske redan på onsdag då de gästar Hovet för möte med AIK, efter att laget haft en och en halv veckas matchuppehåll.

 Så kan det bli, det beror på hur kroppen känns men det känns bra nu så blir jag uttagen så blir det match på onsdag, det tror jag, säger Nässén.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)