HockeyNews
PLUS

Bakslag i jakten på plats till Allettan: "Vi måste lösa något"

(10895) Peter Piva Johansson
Dennis Ylikangas/Bildbyrån

Publicerad: 11 november 2019

FacebookXWhatsApp

Mörrum är på målvaktsjakt sedan Jonathan Stålberg åkt på en knäskada i söndagens bortamatch mot Tranås. 

– Vi måste lösa något, säger tränaren och sportchefen Peter "Piva" Johansson till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

 

Förra veckan var blytung för Mörrum, som dessförinnan var inne i en positiv trend. Först förlust mot Kallinge/Ronneby i derbyt och sedan en tung smäll mot Tranås. Två segrar där och laget hade varit på Allettan-plats.

Dessutom fick man målvakten Jonathan Stålberg skadad i första perioden mot Tranås.

 Jag skulle göra en förflyttning, från sittande till stående, då knäckte det till i knät. Jag försökte påkalla domarens uppmärksamhet, men han verkade tro att jag ville ha en avblåsning bara för att vi var tillbakapressade. Jag fick ingen respons, säger Jonathan Stålberg till HockeyNews.se.

Spelet fortsatte och således även Stålbergs knäsmärta. Det blev inget spelavbrott förrän Tranås gjorde ledningsmålet efter ha kommit i en två mot mot-läge.

 Typiskt nog fick jag göra en förflyttning med det onda knät. Även om det var en hel del adrenalinpåslag just då, så kände jag smärtan, säger Stålberg.

Han lämnade isen och fick lägga sig ner i omklädningsrummet. Han hade svårt att gå eller stödja sig på knät. 

 Jag fick hjälp av två sjukvårdare som var på plats. De undersökte knät lite och la is på det. Utvändigt var det inte svullet, men invändigt kände jag jag att det slet lite.

Hur känns det i dag?

 Det känns bättre.Jag kan stödja mer på benet, men det känns fortfarande, säger Stålberg.

Enligt Stålberg så är det uteslutet att det rör sig om en korsbandsskada. Förhoppningsvis är det "bara" ett uttänjt ledband. Eller så kan det vara yttre menisk som har fått sig en smäll.

 Jag hoppas inte att något är trasigt. Jag har haft lite knäproblem sedan tidigare, men då har det rört sig om menisk och knäsena. Jag ska på undersökning hos sjukgymnast i morgon (läs tisdag) och hoppas kunna få mer besked då.

Han kommer missa onsdagens match mot Troja/Ljungby, men hoppas kunna spela inom kort. 

  Novemberspurten är här och det är väldigt viktiga matcher som väntar. Jag hoppas på ett mirakel.

Hur har det annars varit att vara målvakt i Mörrum under hösten?

 Det har väl inte varit målvakternas dröm. Det har varit tennissiffror i många matcher. Vi har varit starka offensivt, men vi har börjat få ordning på defensiven. Det var osynkat i början av säsongen. Men det har ju med försäsongen att göra. Den var ju katastrof. Det var bra att det blev som det blev, säger Stålberg och syftar på att förre tränaren Sergei Zhukov fick sparken på försäsongen.

Stålbergs eventuella skadeperiod innebär att Mörrum måste ut målvaktsjakt.

 Vi måste lösa något. Det är inte så att den andre (Sebastian Ericsson) inte klarar av det, men vi måste ha två målvakter i spel. Så länge chansen att nå Allettan finns så måste vi gå för det, säger tränaren och sportchefen Peter "Piva" Johansson till HockeyNews.se.

Är det lån eller övergång du kikar på?

 Det vet jag inte riktigt. Jag är öppen för det mesta. Jag har inte hunnit sätta mig in på vad som finns ledigt på marknaden, säger Johansson.

Mörrum har under säsongen lånat in spelare från den allsvenska nykomlingen Kristianstad. Men de har Joel Gistedt skadad på obestämd tid. 

 De har ju bara två just nu, men jag ska givetvis höra med dem också.

Även storstjärnan Marcus Paulsson är skadad. Han åkte på en sträckning i lår/ljumsk-trakten i derbyt mot Kallinge i onsdags och det är oklart hur länge Paulsson blir borta.

 Han ska iväg på en koll nu snart. Men jag tror inte det rör sig om några två månader direkt. Han är nog snart tillbaka, säger Peter "Piva" Johansson.

LÄS MER: Stora defensiva frågetecken i jakten på Allettan-plats

LÄS MER: Sanslösa vändningen i toppmötet

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)