NHL-svepet: Lehner mot Torontos svenskar

(10893) Robin Lehner

Publicerad: 11 november 2019

STOCKHOLM. Robin Lehner storspel i natt med 53 räddningar, räckte till seger för Chicago mot Toronto där William Nylander blev tvåmålsskytt. I Vancouver avgjorde Jesper Bratt för New Jersey och i Anaheim gjorde Edmontons Connor McDavid hattrick.
Det blev sex svenska mål i natt och fem assist.
Chicago–Toronto 5–4

Svenskarna: Robin Lehner 93 i räddningsprocent i Chicago William Nylander 2 mål och Andreas Johnsson 1 mål och 1 ass i Toronto

Chicago som haft så svårt att göra mål lyckades göra fem och betvinga Toronto i en match där det var Torontos svenskar mot svenske målvakten Robin Lehner.

Lehner var som vanligt otroligt bra och stod för inte mindre än 53 räddningar. Den här gången svarade också Chicagos rutinerade stjärnor upp till det och såg till att det blev mål framåt också.

Patrick Kane visade vägen med två mål i en förstaperiod Chicago vann med 4–1. Jonathan Toews gjorde också ett mål där och William Nylander reducerade.

Mittakten blev mållös mycket tack vare Lehner 16 räddningar.

Toronto ökade trycket än mer på Lehner i tredje, där han tvingades göra 23 räddningar. Nylander gjorde sitt andra mål fram till 2–4 i matchen mot lillebror Alexander som blev poänglös.

John Tavares reducerade en gång till innan Brandon Saad gav Chicago lite andrum igen.

Först med 42 sekunder kvar kunde Andreas Johnsson göra Torontos fjärde mål i powerplay.

Auston Matthews var strålande i Toronto och assisterade till lagets alla fyra mål. Men inte ens det räckte mot Lehner senaste Chicagosuccé.

Vancouver–New Jersey 12

Svenskarna: Jacob Markström 92,6 i räddningsprocent i Vancouver och Jesper Bratt 1 mål i New Jersey

Jesper Bratt blev matchvinnare i en målsnål match på Kanadas västkust, där Mackenzie Blackwood i gästernas mål överglänste Jacob Markström i hemmalagets. Blackwood stod för 30 räddningar. Först 12.40 in i andra perioden släppte han in sitt enda mål i matchen.

Wayne Simmonds och Jesper Bratt avgjorde matchen med var sitt mål bara 22 sekunder mellan varandra redan i första perioden.

New Jersey är inget bra lag för Vancouver. Det här var elfte raka förlusten nu för Vancouver.

Anaheim–Edmonton 2–6

Svenskarna: Rickard Rakell 1 mål och Jakob Silfverberg 1 ass i Anaheim Oscar Klefbom 2 ass i Edmonton

Connor McDavid fick kepsarna att regna ner på isen i Anaheim när han gjorde hattrick på väg till Edmontons klara seger.

Det var Edmontons båda draftettor Ryan Nygent-Hopkins, inledningsvis, och McDavid som ledde sitt lag till segern den här kvällen. Nugent-Hopkins gjorde 1–0 och McDavid 2–1 i första perioden. Däremellan sköt Rickard Rakell sitt femte för säsongen.

RNH gjorde sitt andra i mittperioden fram till 3–1 innan McDavid avslutade med två mål och fullbordade sitt hattrick.

Oscar Klefbom noterades för två assist i powerplay. Värmlänningens första poäng igen efter elva raka matcher utan en enda.

Leon Draisaitl assisterade till McDavids alla tre mål plus ytterligare ett. En prestation som betydde att han gick upp i ledningen av NHL:s poängliga efter 14 mål och 20 assist.

Hampus Lindholm sakandes verkligen i Anaheims försvar.

Winnipeg–Dallas 3–2 förl.

Svenskarna: Mattias Janmark 1 mål i Dallas

Winnipeg hade första och sista perioden. Dallas var bäst i andra, men den jämna tillställningen gick till förlängning där Mark Scheifele avgjorde med sitt sjunde mål för säsongen redan efter 21 sekunder.

New York Rangers–Florida 5–6 str.

Svenskarna: Henrik Lundqvist 85,7 i räddningsprocent

Jevgenij Dadonov var Floridas bästa spelare med tre assist när Henrik Lundqvist hade en ny svettig match på hemmais.

Det var en svängig match där Rangers ledde tre gånger, men gästande Florida kom tillbaka hela tiden. En före detta Rangers-spelare tog matchen till förlängning när Brian Boyle kvitterade efter drygt sju minuter av tredje perioden. Både Frank Vatrano och Vincent Trocheck gjorde mål på sina straffar och det avgjorde. Kaapo Kakko satte också sin straff i Rangers.

– När det är så här jämnt känns det som man förlorat (en poäng), konstaterade Henke enligt nhl.com och fortsatte:

– När det kommer till straffavgörande handlar det om en räddning och jag lyckades inte göra två. Det är en besvikelse.

Aleksander Barkov gjorde nu mål för femte matchen i rad. Det är längsta målsviten i Florida sedan Pavel Bure dagar 2000-01.

Marc Staal spelade inte i Rangers. Han har genomgått en fotoperationen och först om två veckor vet vi hur länge han kommer att bli borta från spel.

Boston–Philadelphia 2–3 str.

Svenskarna: Oskar Lindblom 1 ass i Philadelphia

Philadelphia verkar ha hittat formen. Vann nu fjärde raka matchen, sedan de kopplat ett litet grepp redan i första perioden.

Boston lyckades inte komma tillbaka och rädda förlängningen förrän i tredje perioden. Matchen gick till straffar där Boston förlorade sin tredje raka match.

Detroit–Vegas 3–2

Med bara 31 sekunder kvar lyckades Anthony Martha avgöra för ett Detroit som desperat jagar segrar. Nye Robby Fabbris succé fortsätter då det var han som assisterade till det avgörande målet.