Storförlust för Team 17 – placeringsmatch väntar

(10824) Fabian Lysell

Publicerad: 8 november 2019

Team 17-landslaget har det tufft i turneringen i Kanada. Det blev en 1–5-förlust i kvartsfinalen mot Tjeckien.

I genrepet inför turneringen i Kanada vann Team 17-landslaget mot Tjeckien med 6–1.

I kvartsfinalen var siffrorna nästan identiska – fast omvänt. För det var Tjeckien som slog tillbaka Sverige med 5–1.

Tjeckien gick fram till en 3–1-ledning efter den första perioden efter att bland annat ha vunnit skotten med 16–3. En ledning som svenskarna aldrig hämtade sig från.

Sverige spelade visserligen upp sig, men den rätta skärpan framför mål saknades den här matchen. I stället kunde Tjeckien tidigt in i den andra perioden göra 4–1.

När Tjeckien sedan gjorde 5–1 i början av den tredje perioden var det ridå ner för Team 17.

Sveriges enda mål i matchen sköts in av Fabian Lysell, som till vardags spelar J18-hockey i Frölunda.

Kvartsfinalförlusten innebär att placeringsmatch är det som väntar Sverige. Kanada Röd blir motståndet på lördag. Ett lag Sverige slog med 4–2 tidigare i turneringen.