NHL-svepet: Jättematch av Lundqvist – första målet för Bemström

(10823) kollage fredag
Bildbyrån/Montage

Publicerad: 8 november 2019

Henrik Lundqvist briljerade i New York Rangers segermatch mot Carolina. Dessutom fick Columbus rookie Emil Bemström göra karriärens första NHL-mål. Här är nattens svep från NHL.

Toronto–Vegas 2–1

Trots över 70 skott i matchen var det här en målsnål tillställning, som fick avgöras efter förlängning. Där var det Toronto-stjärnorna som var hetast. Auston Matthews ordnade kvitteringen i mitten av perioden och i förlängningen var det John Tavares som satte segerpucken för Toronto.

Carolina–New York Rangers 2–4

Henrik Lundqvist gjorde en jättematch när Rangers betvingade Carolina. Den svenske veterankeepern räddade 45 skott (!) och bidrog starkt till Rangers seger. I övrigt noterades Rangers-svensken Jesper Fast för en assist.

Florida–Washington 4–5 eft. förlängning

En svängig tillställning där Florida hade en 3–1-ledning i den andra perioden, men där Washington lyckades att vända på steken. Skarpskytten Alexander Ovechkin gjorde två av mål, men det var en annan tvåmålsskytt – Tom Wilson – som fick rubrikerna efter att gjort matchens två sista mål.

New York Islanders–Pittsburgh 3–4 eft. förlängning

Extremt formstarka New York Islanders var på väg mot elfte (!) raka segern. Laget hade en 3–0-ledning mot Pittsburgh in i den tredje perioden. Men en grym vändning av Pittsburgh tog död på Islanders svit. Bryan Rust avgjorde matchen i förlängningen.

Philadelphia-Montreal 32 eft. förlängning

Ännu en match som gick till förlängning. Philadelphia hade det spelmässiga övertaget i matchen och vann bland annat skotten med 43-24, men Montreals keeper Carey Price visade klass. Men till slut tvingades även han att abdikera. Sean Courtier var namnet på matchvinnaren i Philadephia.

Ottawa–Los Angeles Kings 3–2 eft. förlängning

Jo då, även den här fajten skulle avgöras efter förlängning. En jämn match som såg ut få Ottawa som vinnare under ordinarie tid. Men med bara sekunder kvar av den tredje perioden kvitterade Tyler Toffoli. Men extrapoängen till Ottawa sedan Jean-Gabriel Paageau pangat in säsongens sjunde mål.

Chicago–Vancouver 5–2

Corey Crawford och Patrick Kane. Så heter matchvinnarna för Chicago mot Vancouver. Crawford räddade 36 skott och Kane blev tvåmålsskytt. Matchen var jämn långt in i den tredje perioden, men när Chicago kunde gå från 2–1 till 4–1 så var matchen avgjorde. Vancouverstjärnan Elias Pettersson hade en assist i matchen.

Arizona–Columbus 2–3

Stor svenskkväll i öknen. I Arizona gjorde Carl Söderberg mål, men blev överglänst av Columbus-svenskarna. Gustaf Nyquist låg bakom alla tre målen. Nyquist gjorde själv ett mål och spelade fram till. Matchen kommer för alltid att finnas i Emil Bemströms minne, då han fick göra sitt livs första NHL-mål när han sköt in 2–2-kvitteringen i den andra perioden.

Colorado–Nashville 9–4

Öppna spjäll i den här toppmatchen. En sanslös målkavalkad där Colorado vann den andra perioden med förkrossande 6–2 (!).  Bland de 13 målen noterar vi två svenskmål. För Colorado André Burakovsky och i Nashville var det Filip Forsberg. Förutom målet hade Burakovsky två assist.

Calgary–New Jersey 5–2

Heta Calgary gjorde fyra raka mål i matchen i och gick från 1–2 till 5–2. En del svenskpoäng i matchen. Bland annat gjorde Calgarys Mikael Backlund ett mål och spelade fram till ett.

San Jose–Minnesota 6–5

4–0 efter en period och 6–2 efter två. Det såg avgjort ut, men Minnesota gav sig inte utan strid. Med tre reduceringar i den sista perioden gjorde man match av det. Dock kom det aldrig någon kvitteringspuck. Marcus Sörensen blev målskytt för San Jose.