HockeyNews
PLUS

Alsing efter debuten i Tre Kronor-tröjan ”Man kände sig stolt”

(10820) Alsing 2
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 8 november 2019

FacebookXWhatsApp

LEKSAND. Det blev en 1–3-förlust i debuten med Tre Kronor för Djurgårdsbacken, Olle Alsing, som kände lättnad över att nu ha debuten i landslagsdressen avklarad.

– Man kan släppa nervositeten och bara gå ut och köra nästa match, säger Alsing till HockeyNews.se.

Det blev en tuff afton för Tre Kronor under torsdagen när laget föll med 1–3 mot ett betydligt starkare, snabbare och spelande Tjeckien i Tegera Arena. Tjeckien var spelmässigt bättre genomgående under matchen där gästerna oftast gick segrande i duellspelet med en aggressiv förstapress.

Det dröjde fram till den tredje perioden innan Tre Kronor kunde lyfta spelet och få till en forcering vid underläget 1–2. Men närmare än så kom inte laget och i stället kunde forwarden, Marek Repik, sätta spiken i kistan genom att skicka in 1–3 i tom bur med drygt två minuter kvar av matchen.

– De var skickliga och spelade en bra hockey därute. De kunde hålla i pucken och var svåra att möta. De kom ut hårt där så vi får jobba lite på att försöka spela oss ur snabbare och hjälpa varandra på ett lite bättre sätt när de kommer. Om vi kan komma förbi den pressen så har vi ofta ett bra läge, säger Alsing till HockeyNews.se.

LÄS MER: "Det är en stolthet att dra sig på den här tröjan" 

I debuten bildade Alsing backpar tillsammans med Tom Nilsson vilket han också gör till vardags i Djurgården. Direkt fick han stort förtroende av förbundskapten, Johan Garpenlöv, med en total istid på 20 minuter och sju sekunder. Näst mest av samtliga spelarna i laget.

– Jag tyckte att han skötte sig bra med tanke på att det var hans första match. Han fick en offensiv roll hos oss men tog den bra. Sedan är det ju ett steg till från SHL och det kan man se som nästan på de flesta som spelar sin första match. Han behöver matcher att spela in sig på den här nivån men jag gillar det som jag såg, säger förbundskaptenen Johan Garpenlöv till HockeyNews.se.

Alsing fick över 20 minuter i istid under debutmatchen med Tre Kronor. Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Hur stor omställning var det att gå från SHL till detta?

– Inte jättestor, det är ett litet annat typ av spel och med andra medspelare. Det är på en högre nivå, absolut, men det är inte någon annan sport, säger Alsing till HockeyNews.se.

Och även om den 23-åriga backen fick gå förlorande i debuten är han ändå lättad över att fått den avklarad.

Vilka positiva bitar just spelmässigt tar du med dig från matchen?

– Det är att första matchen är klar och att man kan släppa nervositeten och bara gå ut och köra nästa match. Man kanske höll igen lite när man inte ville göra misstag och så där.  Det blir mer att släppa på tyglarna inför nästa match och försöka spela ännu bättre.

För första gången fick han också stå på blålinjen, blicka ut över isen och tillsammans med de 5 078 åskådarna som hade tagit sig till Tegera Arena, sjunga nationalsången inför nedsläpp.

– Väldigt kul, det var mäktigt och man kände sig stolt över att få sätta på sig Tre Kronor-tröjan. Även fast vi förlorade så tyckte jag att det var kul att spela.

Var det mycket nervositet i kroppen?

Nej, inte så mycket. Det är mer att man vill få den där första matchen, man vet ju inte riktigt vad som väntar en och hur spelet kommer att vara och hur bra det kommer att gå. Det klart att det blir lite annorlunda. Man vill få den första matchen överstökad och nu är den klar så i nästa match tror jag att det kommer gå bättre för oss.

Härnäst väntar under fredagen en resa över till Helsingfors för Tre Kronor. Där ställs man sedan mot Ryssland och Finland under helgen i fortsättningen av Karjala Tournament.

LÄS MER: Förlust i Garpenlövs debut

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)