HockeyNews
PLUS

Nära spel efter två månaders frånvaro: ”Kommer med energi"

(9734) Elias Bjuhr skadad
Hockeyettan-TV

Publicerad: 29 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

Efter att ha drabbats av en ljumskskada under försäsongen har forwarden Elias Bjuhr missat hela serieinledningen för Östersund i den norra Hockeyettan. Men efter två månaders frånvaro kan det slutligen vara dags för comeback, kanske rent av i morgondagens möte med SK Lejon.
– Det är inte spikat, men förhoppningen är att jag ska kunna spela, säger han till HockeyNews.se.

Det var i en träningsmatch mot Borlänge som forwarden, som ifjol gjorde 20 mål för Östersund, skadade ljumsken. Där och då lät prognosen försiktigt positiv, Bjuhr skulle kanske missa seriepremiären några veckor senare, men snart vara tillbaka på isen igen. Sedan dess har två månader passerat och 31-åringen inte kommit till spel i en enda match.

– I början är man så optimistisk och tycker att det här går väl över snabbt. Det har varit en lärdom, konstaterar han.

– Det har varit utdraget. Men det har gått ganska bra för oss så jag har kunnat slappna av och vara lite mer försiktig utan att stressa. Att inte kliva på för tidigt och dra upp det igen har varit viktigt. Det skulle ha varit så jävla onödigt.

LÄS MER: Snajpern skadad – förstakedjan kan splittras till premiären 


Kommer in med energi
Spelschemat med få matcher för Östersund har varit gynnsamt och gett forwarden extra tid att verkligen återhämta sig efter skadan. Östersund har så här långt bara spelat sju matcher, men går nu in i en period med lite tätare matchande.

– Det har varit lite frustrerande, man klarar att knalla runt och att mysåka ganska snabbt, men att trycka till ordentligt på is har tagit en väldig tid. Det är tråkigt att vara på sidan, men nu kommer jag in med lite energi i höstmörkret.

Nu är nämligen en återkomst i matchsammanhang nära förestående. Bjuhr har kört för fullt på is i en och en halv vecka och kan om allt vill sig väl finnas med på isen redan till onsdagens möte med SK Lejon.

– Det är inte spikat, men förhoppningen är att jag ska kunna spela imorn.

När kommer ett slutgiltigt beslut om det blir spel eller inte?
– Efter träningen ikväll, men det beslutet ligger inte hos mig, det ligger hos sjukgymnasten.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)