HockeyNews
PLUS

DIF-talangens hemläxa efter avstängningen: "Tar väl med sig det"

(10395) Alexander Holtz-redigerad1
Jesper Zerman/Bildbyrån

Publicerad: 18 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgårdstalangen Alexander Holtz var tillbaka i SHL efter smällen mot Luleå som kostade honom både en avstängning och böter.

Den 17-årige forwarden medger att han fick lite att tänka på när disciplinnämnden hade sagt sitt.

SHL presenteras av ATG Sport 


Det var i 3-1-segern borta mot Luleå som jättetalangen Alexander Holtz satsade lite för hårt i en tackling. Domarna delade ut en tvåminutersutvisning för charging mot Luleåbacken Daniel Sondell.


Dagen efter blev han anmäld till disciplinnämnden – och den fällande domen innebar tre matchers avstängning och 2 716 kronor i böter för en huvudtackling.


Alexander Holtz var tillbaka i spel i 3-1-förlusten mot Skellefteå och tog plats i en kedja med Patrik Berglund och Sebastian Strandberg.


– Det är helt två olika saker att sitta på läktaren och vara på isen, så det var riktigt skönt att vara tillbaka, säger Alexander Holtz till HockeyNews.se.


Vad har du lärt dig av avstängningen?


– Det var väl svårt. Men man tar väl med sig att inte gå in i en sådan typ av situation, säger Holtz, som har skakat av sig bestraffningen.


Djurgårdens Alexander Holtz i närkamp med Skellefteås Niclas Burström. Foto: Bildbyrån.


– Man fick lite tid att bygga upp sig i gymmet, så det var skönt det med.


Mot Skellefteå var Holtz, Berglund och Strandberg aktiva och med en assist var Alexander Holtz inblandad i Patrik Berglunds fräcka 1-0 där han bröt in på kassen och petade in pucken vid första stolpen.


– Det känns som vår kedja skapar mycket lägen. Jag tyckte vi var riktigt bra där ute, men vi skulle nog ha haft några puckar med oss som studsade idag. Får hoppas att de studsar in i nästa match. Det var lite oturligt att de gjorde två kassar istället. Det är sånt som händer, säger Holtz.


LÄS MERVägen till NHL – Alexander Holtz, avsnitt 1


Själv bjöd han publiken på Hovet på en fräck burfint, där han vallade pucken mot Skellefteås målbur och fick tillbaka den utan att Tom Pyatt han uppfatta vad som hände.


– Jag har gjort den några gånger i år och den har gått hem nästan varje gång. Så jag fortsatte och det skapar mycket tid. Den är rätt bra, säger Holtz och ler brett.


Djurgårdsbacken Robin Norell väggspelade med Holtz som sånär skickade in pucken bakom Gustaf Lindvall i Skellefteåmålet.


– Jag fick den av Norell, men bra ”save” av målvakten.


Alexander Holtz har nu gjort tre mål och två assist på nio matcher för Djurgården i höst.


– Det känns som jag vågar ta för mig mer och mer för varje match. Det är klart att det är skönt att poängen trillar in, men det är ändå en lagsport.



På Hovets läktare satt Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén och studerade en handfull JVM-aktuella spelare i Djurgården och Skellefteå.

Däribland Holtz, Albin Grewe, Philip Broberg och Jacob Olofsson.


– Det skulle vara hur kul som helst att spela ett JVM för Sverige. Det är ett mål den här säsongen som man försöker jobba för varje dag, säger Alexander Holtz.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)