HockeyNews
PLUS

Detroit-chefens beröm till Djurgårdsforwarden: "Det vi älskar"

(10388) Shawn Horcoff/Albin Grewe
Mattias Ek/HockeyNews.se

Publicerad: 18 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Förlust för Djurgården mot Skellefteå.

Men för den Detroit-draftade Djurgårdsforwarden Albin Grewe fortsatte kvällen med finbesök från NHL-klubbens utvecklingschef Shawn Horcoff.

– Han är väldigt rivig och inte vad jag antar är den europeiska stilen. Det är det vi älskar hos honom, säger Horcoff till HockeyNews.se.

SHL presenteras av ATG Sport 


Djurgårdens 18-årige forward Albin Grewe är inne på sin andra SHL-säsong, trots sin unga ålder. I våras vann han VM-guld med U18-landslaget. I somras blev han draftad i tredjerundan av NHL-klubben Detroit. För mindre än en vecka sedan gjorde Grewe sitt första SHL-mål (mot Malmö) och han snittar omkring tio minuter per match i Djurgården.


Djurgårdens Albin Grewe, 18, har gjort ett mål i SHL den här säsongen. I snitt har han spelat 7:48, men det ökar för varje match. Foto: Bildbyrån.


Mot Skellefteå höll han Gustav Possler utanför laget i den tuffa konkurrensen om platserna.


LÄS MERMålet i Djurgården som Grewe väntat på i ett helt liv: "På tiden"


På läktaren på Hovet fanns Detroit Red Wings utvecklingschef Shawn Horcoff tillsammans med chefsscouten i Europa, Håkan Andersson.



– Han spelade bra. Han är så klart en ung kille och han bidrar med ett ton energi på isen, säger Shawn Horcoff till HockeyNews.se och fortsätter:


– Han spelade bra med tanke på att det är en tuff liga att spela i. Han förtjänar sin istid nu och tar steg framåt i sin utveckling. Det är väldigt bra.


Har du hört vad Djurgårdens coach Robert Ohlsson kallar honom?


– Är det ”T-Rex”? Mm. Nej, jag hörde det inte från coachen utan det var efter det att vi draftade honom som hans agent Claes (Elefalk), som representerade mig när jag spelade, sa det till mig.


41-årige Horcoff spelade i NHL med Edmonton mellan 2000 och 2013 och var lagkapten de sista tre åren i NHL-klubben.


Under NHL-lockouten 2004/2005 gjorde Shawn Horcoff stor succé i SHL.


– Han (Claes Elefalk) skickade mig till Mora och sa hur vackert det var där. Det var ett av mina större år i min karriär, att komma över hit. Det var i ett skede av min karriär då jag behövde massor av istid och spela i en bra liga. Han ordnade det åt mig så jag är skyldig Claes en hel del, säger Horcoff som då blev fyra i SHL:s poängliga.


Nu följer han noga utvecklingen för Djurgårdsforwarden Albin Grewe.


– Vi han inte begära mer av Grewe nu. Han gör det bra, säger Shawn Horcoff.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)