Fem svenska lag kvar – så här avgörs CHL-slutspelet


17 oktober 2019
5 av 16 slutspelslag i CHL kommer från Sverige. HockeyNews.se går igenom vad som gäller inför fredagens slutspelslottning.

Gruppspelet i CHL är över. 

Totalt tog sig lag från 6 olika länder vidare till slutspelet där 16 lag gör upp om den åtråvärda titeln. Glädjande för svensk del var att samtliga fem lag spelade sig vidare.

Vid lunchtid på fredagen lottas åttondelsfinalerna i Helsingfors där den tidigare fotbollstjärnan Sami Hyypiä kommer att vara ansvarig för eventet. 

Inför lottningen har lagen fördelats i två olika potter, där gruppvinnare kommer att lottas mot grupptvåor. Skellefteå, Luleå och Frölunda finns i den ena potten och Djurgården och Färjestad i den andra.
Förutom de fem svenska lagen så har EHC Biel-Bienne, EV Zug, Lausanne HC, Adler Mannheim och Red Bull München, SC Bern, Tappara, HC Pilsen, Mounfield, Augsberger och Yunost Minsk tagit sig vidare.

Det står också klart att lag från samma land kan mötas i slutspelet, däremot så kan inte lag som möttes i det inledande gruppspelet mötas i åttondelsfinal. 

LÄS MER: Svensk succé i CHL - alla lag vidare till slutspel

Fredagens lottning är också den enda slutspelslottningen som kommer att äga rum, då man efter proceduren i Helsingfors kommer att kunna uskönja ett slutspelsträd. Fram till finalen så är det dubbelmöte som gäller medan finalen avgörs i en enda match.

De första åttondelsfinalerna spelas i mitten av november, medan finalen spelas den 4 februari 2020.

Regerande CHL-mästare är Frölunda och kan sådeles upprepa bedriften från i fjol.