Släppte in fyra mål på sju minuter: "Satt på bänken och väntade"


17 oktober 2019

WASHINGTON. Toronto tappade en 0–2-ledning till 4–2 på 7.26 i andra perioden – Washington tog en nödvändig revansch efter smällen på hemmaplan mot Colorado senast.

– Vi hade kunnat göra 2-3 mål i vår kedja i dag och så länge man skapar kan man inte oroa sig, säger William Nylander till HockeyNews.se.Washington släppte in fyra mål i första perioden senast mot Colorado på hemmaplan och fick en oroande start på nytt mot Toronto i natt.

Gästerna hade 0–2 efter drygt tio minuter men Jakub Vranas reducering i slutet av första perioden fick igång hemmalaget.

6.25 in på period nummer två hade Capitals vänt till 4–2.

– De fick mycket powerplay och många spelare satt på bänken och väntade på att hoppa över. Vi var taggade på att komma igång och sa efter första att vi skulle köra på men det tog lite tid i andra perioden, säger William Nylander till HockeyNews.se.

I tredje perioden jagade Toronto en reducering och efter 17.27 sköt John Tavares nytt liv i slutminuterna när han reducerade till 4–3 efter att Alexander Ovetjkin slagit en mindre lyckad passning strax innanför egen blålinje.

Men närmare än så kom man aldrig och hemmalaget fick sin revansch efter matchen mot Colorado i måndags.

– Jag tycker att det har rullat på bra. Poängmässigt är det inte där man vill vara men så länge man skapar kan man inte oroa sig, vi hade kunnat göra två eller tre mål i dag i vår kedja så man är inte orolig. Det känns bra, det är bara att köra på och vi är bara åtta matcher in på säsongen, säger Nylander som vann samtliga tekningar i två första perioderna vilket hjälpte till att skapa tryck offensivt.


Hur ser du på nya regeln i år som innebär att offensivt lag får välja sida?

– Jag har alltid tagit tekningar så det är inget som är annorlunda i år, jag har alltid tekat på höger sida, alla tekare är oftast starkast på höger sida så vi har Matthews som tar tekningarna på vänsterkanten på sin backhand så det är större chans att vi vinner, säger Nylander.

Nu väntar Boston och Columbus på hemmaplan för Toronto. För Washington står New York Rangers på schemat på fredag – återigen hemma i Capital One Arena.

– Nu har vi ledigt och kan koppla om till nästa match, säger Nylander.

Se hela intervjun med William Nylander i spelaren.