HockeyNews
PLUS

Nu införs prispengar i finalen: ”Mer värt att vinna”

(10342) Mats "Horndal" Johansson ligachef Hockeyettan
Skärmdump / Bildbyrån

Publicerad: 15 oktober 2019

Arbetet med att ta fram en ny modell för hur kvalet till Hockeyallsvenskan ska se ut pågår under hösten och kommer gå i mål efter årsskiftet. Då införs även prispengar i Hockeyettan-finalen.
– Då blir det mer värt att vinna, bekräftar Hockeyettans ligachef Mats ”Horndal” Johansson för HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Det blev ett väldigt rabalder under sommaren när det stod klart att Hockeyettan-finalen skulle återinföras till den här säsongen och endast innebära spel om rankingpositioner inför playoff 3.

Det ändrades efter protester från flera håll till att bli spel om en plats i kvalserien och nu kommer nästa positiva besked angående finalen. Det kommer att ligga prispengar i potten bekräftar Hockeyettans ligachef Mats ”Horndal” Johansson.

Det viskas om att det kommer införas prispengar i Hockeyettan-finalen?
– Svar ja, säger Johansson som dock inte vill gå in på vad för summor det rör sig om.

– Då blir det mer värt att vinna. Det ska gälla från redan nu i vår.


Upplägget spikas efter nyår
På ligachefens bord ligger också arbetet med att vara delaktig i framtagandet av den kvalmekanism som ska gälla framöver. Enligt serieförslaget som klubbades igenom på förbundsmötet under försommaren ska ju ett lag åka ur Hockeyallsvenskan och ett lag från Hockeyettan garanteras uppflyttning. Men hur det ska avgöras ligger delvis på ligornas egna bord att avgöra.

– Vi har bildat en grupp på fyra personer med folk från tävlingsutskottet som ska träffas i slutet av oktober. Tanken är väl att vi ska spåna fram två, tre förslag, något som vi sedan kan enas om i tävlingsutskottet, förklarar Horndal.

– Där får vi försöka enas om ett förslag som vi sedan lägger fram. Någon form av slutspelsträd eller vad man ska kalla det, hur vi ska få fram vårt allsvenska lag till säsongen 20/21.

Men det handlar inte enbart om kvalmekanismen, utan även om hur Hockeyettan ska se ut framgent.

– Om vi kommer fram till att ligan till exempel ska bantas då blir ju 20/21 en kvalificeringssäsong för hur det ska se ut 21/22.

Vad förslaget än blir kommer ett beslut och besked om den framtida utformningen att komma först efter årsskiftet.


Inga veckans match – än
Tidigare säsonger har Hockeyettan producerat ”Veckans match” som sänts gratis på måndagar. Den uppmärksamme har noterat att det spelats ett flertal riktigt högoktaniga matcher på måndagar även den här hösten, men att de inte tv-producerats på samma sätt. Detta efter att Hockeyettan skrivit ett huvudsponsoravtal med ATG/Kanal 75.

– Vi förberedde för det när vi gjorde spelordningen, att det skulle vara veckans match, men Kanal 75 har sagt ifrån, de kom in sent och är inte färdiga för det de ska producera ännu.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS